Parketgulv "krymper"!

Hejsa.

Jeg bor i et 40 år gammelt parcelhus med et oprindeligt parketgulv i ægte træ (og jeg  a n e r  ikke hvilken type træ det er!).

Gulvet er inden for det sidste år begyndt at krympe - de vil sige, at der kommer et større og større mellemrum mellem hver kvadrat! Gulvet er enkelte steder begyndt at slippe underlaget, men foreløbigt i meget begrænset omfang. Jeg har ejet mit hus i ca. 4 år, og i den tid er det blevet behandlet med Trip Trap hvidpigmenteret sæbe, og intet andet. Det virker som om gulvet skal mættes med et eller andet, da det kunne tyde på det simpelthen er ved at tørre ud!

Men med hvad bør det behandles?

ALLE gode råd modtages med kyshånd

Med venlig hilsen

Frank
14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
I stedet for at de tørrer ud, er det måske svingende fugt der er problemet, normalt forsætter træ jo ikke med at krympe ind, slet ikke efter 40 år.

Tror mere du har et problem med fugt der gør at det har udvidet sig løbende, også tørrer ud igen.

Har du et indendøre hygrometer, så burde du jo kunne følge luftfugtigheden indvendigt, og derved opdage hvis noget er galt.
Tak for dit svar. Jeg har faktisk et indendørs hygrometer (hydrometer!), og det står nærmest altid på 30% - hvilket jeg ikke aner om er for lidt eller for meget? Og uanset hvad, så er det jo et forholdsvis nyt fænomæn, der var intet at se for 6-8 måneder siden, og nu begynder der så pludseligt at ske noget! Har du et råd - evt. om behandling som kan fugtmætte gulvet så det kan udvide sig?

Med venlig hilsen

Frank
30 lyder temmelig lavt synes jeg

mvh jan
altså i mine ører er det jo lidt modstridende det i siger..
Roadhouse siger at hans gulv krymper, fordi der kommer større og større mellemrum mellem hver kvadrat. Når mellemrummet bliver større, så må gulvet da UDVIDE sig, og ikke modsat.
Har du nogle vandrør under gulvet? krybekælder måske, så du kan komme ned og se om der evt er en skjult vandskade? Nok det mest sandsynlige ville jeg mene. Hvis vandet siver langsomt, sker processen jo heller ikke så hurtigt.

Jeg spørg kun for at blive klogere.

Skal vi ikke slå helt fast at, når træ bliver fugtigt bliver det større, modsat bliver træ mindre ved varme. jeg forstår ikke helt hvad du mener Daugaard24??
Annonce
Nemlig, nosi, det er et tegn på at træet nu tørrer ud i forhold til tidligere.
Er der kommet en brændeovn ind eller bliver en eksisterende brugt mere nu end tidligere? er der mere varme på radiatorerne? luftes der mere ud nu end tidligere? eller andre ændringer i dagligdagen?
Iflg mit hygrometer, har jeg en luftfugtighed på 44%, hvilket jeg mener er for tørt, så 30% er da helt underligt, og jeg kan godt forstå at træet krymper. Det må også give nogle tørre næseslimhinder!!?? :)

Med venlig hilsen
ktm

 

Jeg ved så meget, at det Daugaard24 skriver, ikke er rigtigt - et gulv udvider sig når det bliver fugtigt, hvilket også er grunden til at fyrretræsgulve rejser sig hvis det får vand (hvorfor det er forholdsvis let at få stiletmærker væk).

Her til morgen står det på 27%!!!! Jeg fyrer slet ikke med brænde, selvom jeg har brændeovn, og jeg har heller ikke skruet op for varmen. Tværtimod sætter jeg nu vand på radiatorene for at få fugtigheden i vejret. Mit næste skridt må være at købe en decideret luftfugter.

Men tak for svarene.
altså det er jo også det jeg mener, når gulv får vand bliver det større :) derfor jeg spørger til om der kan være en skjult vandskade under dit gulv måske ??

Jeg spørg kun for at blive klogere.

Skrevet af Daugaard24 den 16-01-2009 07:06
altså det er jo også det jeg mener, når gulv får vand bliver det større <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0> derfor jeg spørger til om der kan være en skjult vandskade under dit gulv måske ??

.. Jeg tror at du helt har misforstået hvad det her går ud på.  Hvis gulvet skulle blive større ville der ikke blive større mellemrum mellem plankerne, derimod ville gulvet rejse sig i toppe pga. manglende plads.

mvh

<p>Peter Madsen</p>
ja kan godt se der var et eller andet der gik galt.. ved ikke lige hvad jeg tænkte på, kom til at blande begreberne sammen og sætte dem på hovedet bagefter... sorry..

Jeg spørg kun for at blive klogere.

Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis