Tagpap som facadens klimaskærm..

Vi skal bygge nyt hus og jeg har i den forbindelse tænkt mig at ligge tagpap på taget men også på facaderne. Altså at føre dækningen ubrudt fra tag til sokkel. Dvs. ingen tagudhæng ingen tagrender, regnvandet skal så opfanges af en (sten?) rende langs sokkel. Jeg har forelagt min ide for min bygningsagkyndige og han havde ingen indvendinger til holdbarheden/kvaliteten af klimaskærmen, men var noget i tvivl om hvorvidt det med tiden ville give misfarvninger ned af facaden. Er der nogen som har prøvet dette eller har kendskab til bygninger hvor klimaskærmen er lavet på denne måde ?

 Henning, Lolland

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ikke egne erfaringer. Men.
Der vil uden tvivl gro masser af grønalger på de facader der er mindst udsat for sol.
Og så skal der jo tænkes noget over hvordan beklædningen ventileres effektivt.
Men det kan være en arkitektonisk rigtig fin løsning. Ja, man kan faktisk benytte lejligheden til IKKE at lave væggen lodret.
Husets facader ligger stik nord/syd og som du antyder er sydfacaden nok heller ikke den mest problematiske. Jeg er dog lidt i tvivl om misfarvninger/algevækst (på nordfacaden) vil være forårsaget at de ekstra regnmængder som i sidste ende jo vil rende ned over facaderne eller om det er på grund at tagpappets ru overflade.... er der udpræget misfarvning/algevækst på flade tage som ofte ligger i skygge ?

 Henning, Lolland

Sådan i generelle vendinger så TROR jeg at der er forholdsvis mere algevækst på tagpap eftersom det er relativt lang tid om at tørre.
Jeg vil nu ikke betegne alger som en misfarvning. Det er jo naturligt forekommende og på ægte materialer er det uden betydning.
Der er jo mange ting der er afgørende for algevækstens omfang. En svinefarm i nærheden som danner megen amoniak, (lugten) . orientering i forhold til verdenshjørnerne, materialernes evne til hurtig udtørring.
Derimod er der ingen direkte sammenhæng mellem overfladens ruhed og algevæksten. Alger trives fint osse på glatte overflader og osse indendørs iøvrigt.
Der der er nogle ældreboliger i Næstved der har tagpap ned at 2 sider. Men det er også en speciel konstruktion. Jeg kan nok finde adressen hvis du vil forbi og kikke.
Det er vel ikke værre, end at man kan give algemiddel lige som man behandler tage?
Bliver der ikke et eller andet biks ved vindues- og døråbninger?
Der bør nok etableres en eller anden form for drypnæse over sådanne åbninger.
Jeg så tidligere sådanne klimaskærme anvendt på bl.a. arbejdsskure ved DSB, men dog med tagudhæng.

Med venlig hilsen
ktm

 

Annonce
Til hjorthhansen: Du må meget gerne lige skrive address eller navnet på boligerne. Jeg kommer sommetider forbi Næstved. Det ville være super at kunne se det in action.

 Henning, Lolland

Til KTM: Algefjerne vil vel nok kunne løse en del af problemet hvis det overhoved opstår... Der skal nok også laves en eller anden konstruktiv beskyttelse over åbningerne. Derudover siger min logiske sans mig at der også skal laves ventilationsriste både over og under vinduet såldes at der ikke opstår "lommer" i det bagvedliggende ventileret hulrum, men det må næsten være en løsning som har været prøvet før så mon ikke der er en standard måde at gøre det på.

 Henning, Lolland

Mener at der er lavet nogle forsøgs huse netop med tagpap som ydervæg beklædning også, men ikke der kan hentes lidt erfaring frem dem der stod bag projektet, prøv at google det eller forhør dig hos Icopal / Phønix måske de også kan komme med nogle forslag til konstruktionen.
Yes, du har ret. Tagpapproducenterne må jo have afprøvet dette allerede... Jeg kontakter dem når jeg er retur fra ferie og vil opdatere tråden her med deres kommentarer. Jeg takker mange gange for alle jeres svar.

 Henning, Lolland

Det er her på den grønne mark det er bygget::-)

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=da&geocode=&q=n%C3%A6stved&sll=55.811121,8.200264&sspn=0.049677,0.109692&g=hovstrup&ie=UTF8&hq=&hnear=N%C3%A6stved,+Danmark&ll=55.259702,11.756809&spn=0.006297,0.013711&t=h&z=16
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis