Fjernelse af skum i hulmur

Vores hus er hulmursisoleret med formaldehydskum. Termografi viser at den er meget ujævn. Jeg har taget et par sten ud og skummen er så fast, at den skal fjernes inden der blæses ny isolering ind.
Er der nogen der har erfaring med hvordan jeg fjerner det gamle isoleringsskum, således at jeg kan få en ny og ensartet isolering blæst ind?

Pft.

Torben

18 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kan kun fjernes mekanisk eller med håndkraft, så vil du have det væk skal du brække vægene ned. Det er nok ikke lige sagen vel
Tak for kommentarerne.
formaldehydskum, bliver til pulver så snart man rører ved det, så jeg forventer at det kan fjernes ved at fjerne nogle sten og suge det ud.
Facadeisolering er undersøgt, men er prismæssigt alt for dyr sammenlignet med at udskifte hulmursisoleringen, hvis det altså kan lade sig gøre at fjerne skummen, uden at rive væggen ned.-Man kan selvfølgelig isolere mere ved en facadeisolering.
jeg kan maksimalt isolere med 50mm indvendigt, da de inderste sten ikke er brændt så de kan tåle frost.

Er der nogen der har erfaring med at fjerne formaldehyd skum i en hulmur??
Jeg har valgt at lade min skum sidde, men jeg har dog ikke fået lavet en termografi. Tror ikke det er umagen værd at fjerne det, men skal det gøres er det vel med en kæmpestøvsuger og en kæmpestøvsugning.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Jeg har nu prøvet at støvsuge skummen ud og det går fint. Den bliver let suget op og bliver til en blanding af støv og små stykker i støvsugereren
Jeg bruger en alm. våd/tør støvsuger med 30liter beholder og et filter der dækker hele diameteren. (ingen pose, da papirsposerne gik i stykker hver gang støvsugeren fik fat i et stykke mørtel) Det medfølgende filter er af cylindertypen og der er overfladen for lille, så det stopper for hurtigt til.
Den medfølgende slange er 2,5-3 meter og jeg kan suge ca. 3-4 m2 hulmur pr. sten jeg tager ud i facaen. Jeg vil gætte på at det vil tage mig 2 hele weekender at tømme det hele.
Jeg har fundet lidt info på nettet og Formaldehyd isolering ligger med en isoleringsværdi på 0,7-0,8 w/k hvor moderne isolering ligger på 0,4 w/k. Så jeg skulle gerne for en fordobling af den effektive isolering.
Det lyder jo godt, du kan få skidtet ud. Hvis du har en kompressor, kan du måske blæse lidt mere løs...
Jeg tror også jeg har sådan noget skum i min hulmur. Er det ikke hvidt og let som ingenting, og så er det noget helt eventyrligt forfærdeligt stads at arbejde med. Så snart man rører ved det bliver det til støv som går direkte i luftvejene. Det virker alt andet end sundt! Håber du har et godt værn. Jeg har besluttet at lade mit blive, men godt at vide, at det kan suges ud. Det kan jo være jeg giver mig i krig med det en gang.

Venlig hilsen

Jens

Ja der er jo nok grund til behørrig personlig beskyttelse, formaldehyd skulle jo ikke være særlig sundt...

mvh jens
hej med jer
hvis i vil have en ide til hvordan i undgår at jeres støvsugere bliver ødelagt/stoppet
i hårdt brug så prøv at se på disse to løsninger de virker efter samme princip som
de store fabrikcyclone anlæg og princippet kender nogle af jer også fra askesugere
som bare tilsluttes mundstykket

det der gør ideen interressant er at der stort set ikke kommer noget som helst i selve støvsugeren og dermed skåner motoren og at man heller ikke behøves at bruge
dyre poser dog kan det forekomme alt afhængig hvor heldige i er med at justere/skære
jeres rør i toppen at der kommer noget

Dennis

You know the old saying- if it ain´t workin´,get a bigger hammer. Or better yet- if it ain´t broke fix it till it is. Well, with these tools you´ll have no problem.

Der er yderligere 8 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis