forkellen router/switch

Hej
Er der en af jer derude, der kan give en kort forklaring på hvad forskellen er mellem en router og en switch.
Jeg har været søgefunktionen igennem og der er mange forklaringer på hvad der er godt at bruge, men ikke hvad den præcise forskel er.

Med venlig hilsen

Michael
Hej Er der en af jer derude, der kan give en kort... Vis hele indlægget
24 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Bare en lille bemærkning:

Jeg har ikke selv prøvet det, men husk at man kan "brokoble" trådløse routere/accesspoint. Dvs. at hvis man virkelig vil, kan man købe et ekstra accesspoint og placere det skjult et andet sted i huset og dermed forstærke signalet. Kræver selvfølgeligt at den har forbindelse med den første, men mon ikke antennen er noget kraftigere end dem i PC'erne.

Et rent accesspoint er billigere end en med router og kan fås ned til 500 kr. Hvis den skal fungere som "forstærker" er det nok at den bare har tilsluttet strøm, og det er derfor nemt at skjule.

Men igen, jeg har ikke selv prøvet det, men kan bare læse mig til at min D-Link enhed understøtter det.

-AllanE

Mvh. AllanE
Jeg vil bakke René op i det her.

Blev meget hurtigt træt af at kæmpe med det trådløse, og har nu, i forbindelse med til- og ombygning af huset ført ca. 60 meter netværkskabel rundt til børneværelser m.m. Det funker altid.

Thomas.. mine naboer må sgu selv sørge for deres internetforbindelse... 8)


Mvh Mikkel

Mus fjærter ikke som hest, uden at røv revne...
- og en anden lille pointe - sikkerhed og trådløst netværk!!! En bekendt "nørd" har bl.a. som arbejde at kontrollere netværkssikkerhed i virksomheder. Har et utal af gange siddet i en bil udenfor en en given virksomhed med en bærbar PC med trådløst netværk - og været på deres netværk på under 5 min.....
Jeg er ikke bekendt med de tekniske forudsætninger og sandsynligheden er formentlig enddu meget lille - men jeg ville være meget træt af have fået downloadet børneporno via min router....

Mvh.

Jan R.
Hej igen smile

Jeg kan ikke helt forstå jeres kritik af wireless.

Det er ufatteligt populært, og når noget er kommet langt ud til "masserne", så kan det da ikke være helt ringe wink
Rigtig mange store virksomheder og offentlige kontorer bruger wireless, og har brugt det i mange år.

De fleste producenter har fået wireless i deres sortiment - selv de små.

Apple/Mac har i mange år satset på wireless, og er stadig med til at udvikle nye produkter. Er der nogen der er kritiske, så er det Mac-folk. De tolererer ikke at tingene ikke fungerer ordentligt (de fleste er designere ol.). Men alligevel har Apple stor success med deres wireless/airport.

Når man køber noget nyt, så sætter man sig altså lige ind i tingene.
Man kan ikke forvente at det hele bare spiller med det samme når man sætter wireless op for første gang.
Når man nu har sat sig ind i tingene, så kan jeg garantere at man finder evt. mangler i sit system.

Og til sidst prisen:
Hvad koster det at trække kabler inkl. stik?
En netværksstikdåse koster ca. 300 kr. Dertil kommer kabel, stik, klemmer osv. I alt omkring 400 kr. pr. stik. (hvis man selv monterer)
Dertil kommer en switch hvis man skal have op til 2 maskiner på, eller en router hvis man skal have mere end 2 maskiner på. Pris 200-1000 kr.
Men så har man også ledninger ført rundt ved paneler osv.

Et trådløst system inkl. 1 stk. repeater og 1 stk netkort koster ca. 1500, men så følger der også 1 stk. router og 1 stk switch med..og så kan man have PC'en med i haven smile

Sikkerheden er også i top, hvis man sætter det ordentligt op...

Mvh ThomasB
>Thomas B.

Med hensyn til sikkerheden så ja, det kan man godt få sikkert og det er ikke det jeg er bange for. Som du siger at man skal sætte sig ind i tingene, og jo det er jeg gjort i alle tilfælde. Dog gider jeg ikke når jeg sælger et produkt, sælge noget der kun virker i godt vejr, forstået på den måde at hvis jeg sælger noget der kun virker engang imellem, så ringer folk konstant, desuden så vil jeg vove at påstå at jeg kan lave alm netværk billigere og meget hurtigere end trådløst, ved ikke helt hvor du har priserne fra. Det er heller ikke dette vi skal diskutere smile

Dog vil jeg bare sig at folk skal prøve det hjemme og sørge for de kan komme tilbage med det hvis det ikke er ordenligt. Min erfaring er at gamle bygninger har det svært ved at virke, og jo det kan godt være det kan række 200 meter udenfor, men jeg sidder nu mest indefor.
Lad os høre om andre har erfaringer med det?? tongue
Annonce
Jeg kan heller ikke forstaa kritikken af Wireless.
Jeg har nu i 1,5 aar arbejdet for et amerikansk firma hvor der er traadloest betvaerk da jeg begyndte. Det er et maerke der hedder SMC, og jeg tror at et Accees point og et PCMCIA kort ligger paa omkring 1000 kr. Da jeg havde brugt det paa arbejdet i 3 maaneder fik jeg en af mine amerikanske kollegaer til at tage et saet med hjem til mig. Det hedder Siemens Speedstream, jeg tror ikke det kan koebes i Danmark. Det er med indbygget LPT port og 4 ports switch. Det fungere perfekt. Jeg har mit Accees point placeret paa 1. sal i den ene ende af huset, og hvis jeg har min computer i kaelderen i den modsatte ende af huset er der omkring 80 % signal, ingen maerkbar forskel fra 100 %.
Med hensyn til sikkerhed, ALLE sikkerheds systemer kan der brydes ind i, men mit system, jeg tror de fleste Wireless saet, er med 128 bit kryptering. Der skal altsaa noget af en indsats til at bryde det.
Det skal lige siges at jeg kun bruger det til vores baerbare, da det kun er 11 Mbit, hvilket ikke er saa meget hvis man skal overfoere store filer.
Hej Soernf.

Men er det så D-Link der ikke er godt nok? Det er på 54 MBIT - og fås så vidt jeg ved ikke kraftigere mht. dataoverførsel, men måske med sendemulighed?

Det er jo lige det du har, jeg har behov for, men er du sikker på, at man ikke kan købe det i Danmark?

Mvh. JørgenE
>Jørgen E, altså mærket SMC, kan du sagtens købe herhjemme, kig bla. på edbpriser.dk, dog tvivler jeg på det er bedre end nogen af de andre. Jeg var ude igår og skulle sætte noget op, TRENDnet, og det virker sådan ok. Dog hvis jeg var dig så ville jeg undersøge med Zyxell, og så prøve det hjemme hos dig selv først. De erfaringer jeg har haft er omtrendt de samme med alle produkterne, så jeg er nok lidt specielt kræsen med at det bare skal virke.
Hvor bor du henne i landet Jørgen E hvis jeg må spørge? smile
>Jørgen E, og læs evt. på edbpriser om produktet inden du køber, ved godt det ikke altid er så sagligt ,men alligevel står der noget man kan bruge. Så vil du også se hvad andre har af problemer med at de lagger hvis man spiller på nettet, de hopper af engang mellem når de er på nettet osv.
Hej René - og tak for svarene. Som du kan se af i "forfatter"kolonnen tv. bor jeg i Jyllinge ved Roskilde.

Mvh. JørgenE
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis