Montering af klinkbeklædning

Hej.

Jeg har ledt højt og lavt efter et sted hvor opsætning af klinkbeklædning er beskrevet.
Jeg tænker særligt på hvordan indvendige og udvendige hjørner laves så de bliver pæne. De andre tråde her i forummet om emnet beskriver det kun i mindre grad.
Er der nogen af jer kloge hoveder der kan beskrive det for mig? Skal der anvendes lister som afslutning eller kan man anvende afslutninger i stål/zink?

Hvis i kan henvise til nogle billeder vil det selvfølgelig være helt perfekt.

Jeg skylder måske at sige at mit udgangspunkt er en carport med klinkbeklædning af trykimp. fyr monteret på stolper (97x97) og reglar (45x95).

Mvh

Henrik
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
jeg har selv sat klinkbeklædning op, og havde samme problem,jeg løste det ved at skære en liste på 25x25 og forbore huller diagonalt gennem listen ,og derefter skrue den fast i stolperne med lange skruer,beklædningen var skåret til så den flugtede med stolperne,således at der var et hak der lige passede til listen,det kom til at se helt pænt ud

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

Tak for dit svar. smile

Jeg kan godt følge din plan. Det virker som en udemærket ide, selvom jeg ikke er så vild med diagonale huller der skal sættes i hjørnet af stolpen. Men den sidder sikkert godt nok i spænd til begge sider...

Jeg tænkte også på at anvende klemlister (25x50) som jeg alligevel skal bruge en del af ifm. vindpap. De kan så sættes op på begge sider af stolpen og så lade klinkbeklædningen støde op til. Det giver en lidt bredere profil på hjørnet.

En anden mulighed er tynde stålprofiler a la dem man bruger til inddækning af taget. Beklædningen skal males sort, så det kunne måske give flot sammenhæng. Jeg ved så bare ikke lige helt hvor jeg skal finde dem...

Men tak for dit input - jeg må eksperimentere mig lidt frem. wink
Ja din ide med klemlisten er heller ikke tosset, der skal du bare flække en for at det bliver ens på begge sider, det bliver en mere robust løsning,og ser nok bedre ud, mere stolpeagtigt i hjørnet,
god arbejdslyst!

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

Hej

Jeg har set eksempler på, at man saver beklædningen i gering i hjørnerne (set i USA), men umiddelbart kan jeg ikke anbefale løsningen, da det er vanskeligt at få beklædning der ikke arbejder så meget, at samligerne forbliver tætte.

En rigtig flot løsning, er en ca. 50 x 50 mm lodret planke i hjørnerne, så den lige stikker 5 - 7 mm frem for beklædningen, og beklædningen stødes imod denne, eller man laver beklædningen først, og eftermonterer den lodrette planke, via skruer ind i enden af beklædningen.

Den nemme løsning er dækbrædder (ca. 100 mm brede) sømmet sammen omkring hjørnet.

Metalskinner er en udmærket løsning men hører efter min mening ikke hjemme ved en træbeklædning af denne art og ville i hvert fald vælge en kraftig aluminiumsvinkelprofil for at undgå buler.
Hej - og tak for dit svar.

Jeg havde også tænkt på at skære listerne/brædderne i gering (smig..?). Det er rart at vide at de muligvis begynder at gabe senere hen. smile

50x50 lyder af en del. Normalt vil klinkebeklædningen være ca. 25 mm og så er jeg ikke helt med på at hjørnestolpen på i alt 50x50 skulle stikke 5-7 mm udover brædderne.

Ellers er jeg enig i at den meget nemme løsning er at fyre nogle dækbrædder på som det allersidste udenpå beklædningen... (eksempelvis 16x100) biggrin

Men når det ikke at så mange hjørner der skal laves, kan man jo ligeså godt gøre det lidt lækkert.

Tror i øvrigt du har ret mht. alu-profilen.
Annonce
Hej igen

Med hensyn til 50 x 50 mm planker er det ikke så vanskeligt, da de jo er luft bag din beklædning (forhåbentligt ?), som den kan trækkes ind i.
Ja, selvfølgelig. Det havde jeg jo ikke lige tænkt over.

Det er jo der mine 25x50 klemlister kommer ind i billedet. biggrin

Jeg kan måske nå at redde den ved at sige at der vil være hjørner, hvor der ikke er inderbeklædning, og dermed ikke behov for klemlister under yderbeklædningen... wink
Jeg tror næsten jeg har forstået de fleste af jeres løsninger, men det ville være rart om der kom lidt billeder på <img src=" border=0>"

Jeg er ved at sætte klink op som sternbrædder på min carport/skur og er også en smule i tvivl om hvorvidt jeg blot skal skære i smig eller støde op mod den klink som sidder på den anden side og så save i dens vinkel.

En løsning med lidt mere "kræs" ville være lækkert.


P.S. er ikke den store handyman så ikke for mange fagord tak <img src=" border=0>"

Kan da forresten se at Karl er fra samme postnummer, måske jeg kan se din løsning i nærheden?



//Ulrik

Jeg benytter selv 50 x 50 som Orla også foreskriver, som lige stikker 5-7mm udover beklædningen.

Jeg skærer dog en fals i dem, som listen dækker over enden på brædderne, så bliver der ikke den luft indtil hjørnelisten, når brædder arbejder.
Hej Orla

Du skriver, at der er to metoder til at lave hjørnesamlinger:

"En rigtig flot løsning, er en ca. 50 x 50 mm lodret planke i hjørnerne, så den lige stikker 5 - 7 mm frem for beklædningen, og beklædningen stødes imod denne, eller man laver beklædningen først, og eftermonterer den lodrette planke, via skruer ind i enden af beklædningen."

Hvilken af disse metoder er den bedste/letteste:

VH Søren
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også