Jeg har nu bagt to brød på min bagemaskine, købt hos bagemaskinen.dk, hvor begge brød er faldet sammen.
Det første brød bagte jeg med timer fra en opskrift jeg fandt på lises-mad.dk hjemmesiden. Opskriften lød på:
Franskbrød.
325 g lunken vand
510 g hvedemel
20 g sukker
10 g salt
11 g tørgær (25g frisk)
Satte den på brødmenuen ---> stort brød ----> og timer funktion. Tog 3:25 min. Brødet var faldet grundigt sammen.
Efterfølgende købte jeg en rugbrødsblanding fra Lidl.
Opskriften lød på:
Grovrugbrød:
350 ml lunken vand
500 g rugbrødsblanding
Satten den på menu 1 basis ----> lille brød ---> hurtig.
Brødet faldt sammen.
Spørgsmålene er så:
1. Jeg er godt og grundigt forvirret, fordi hvad gør jeg galt???
Skal der mindre vand i eller?
2. Læste også at alle bagemaskinens brødblandinger skulle bages på hurtigprogrammet, men gælder det også hvis man ikke bruger bagemaskinens færdige blandinger og f.eks. bruger lidl's eller en brødopskrift man selv har fundet?
3. Sidst men ikke mindst. Hvor går grænsen for hvad der er stort og hvad der er lille brød?
Håber i kan hjælpe.
På forhånd tak.