Renovering af gearkasse på påhængsmotor

Hej

Skal have skiftet tandhjul i gearkassen på en 4 hk Mercury påhængsmotor. Er der nogen der har et par fifs til hvordan man får det inderste/bagerste tandhjul ud? (det sidder i et leje) og hvordan man få tandhjulet på den lodrette aksel op gennem benet af? (sidder vist i en strålegang).

Så længe de sidder der begge to, blokerer de hver især for at man kan få det andet tandhjul ud. Havde tænkt lidt på at sætte en fastholdertang på akslen oven over gearkassen og så slå akslen væk fra gearkassen, men det er måske en noget grov fremgangsmåde?

MVH Lars

Lars, Aalborg
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
inden du forsøger det, skal du ihvertfald ha' afmonteret vandpumpen, der er en not i akslen, som ikke kan gå gennem vandpumpedæksel. Måske kunne du sætte akslen i en skruestik, og slå forsigtigt, med en træklods imellem, på gearhus. Det kunne også være en mulighed med et stykke ca. 50mm aksel med et hul, der passer løst på akslen, sætte motorakslen fast og bruge akselstykket til at slå på gearhus, gerne med et plastbøs imellem.

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
............ kender godt problemet .......... kan være groet/rustet fast i strålegangen ............ har prøvet og måtte have proff assistance ......... men var ikke dyrt i arbejdsløn ...........

....god arbejdslyst..

....... g.lykke...........
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis