Overligger til kanap

Hej Alle

I forbindelse med ombygning af mit hus, vil jeg indsætte en kanap i min ydervæg, som så vil blive vestenden af mit køkken.

Idag sidder der et vindue i væggen og jeg har fundet frem til at spærene er understøttet på ydermuren, idet spærene står på en langsgående lægte se billed

assy1.jpg

Jeg har tænkt mig at indsætte en 23 x 11 cm limtræsbjælke med en længde på 300 cm, denne vil jeg så sætte på indervæggen, bjælken bliver understøttet på de yderste ca. 39 cm. Indervæggen er opmuret i gule hulsten. Se nedenstående billed

assy2-2.jpg

Er der nogen som har en kommentar til mig som amatør inden jeg går igang ?

På forhånd tak

Mogens

<p>Hilsen<br /> Mogens Kilde</p> <p><a href="http://m_kilde.skysite.dk/">http://m_kilde.skysite.dk/</a></p> <p>&#160;</p>
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du vil altås lægge dit tag af på et træbjælke ISTEDET for den nuværende murstens overligger ? Er det sådan det skal forståes ?

I givet fald skal du være MEGET obs på at du skal brandisolere overliggeren, OG du skal sørge for at den ikke får fugt, da træet ellers kan slå sig hvilket vil give problemer med dine vinduer. Personligt ville jeg nu nok foretrække et jern hvis du skal lægge taget af på bjælken, men det er nu nok også fordi jeg ikke lige har en beregningstabel foran mig, og derfor ikke kan huske hvad en 23x11 kan bære.
Hej Twist

Tak for dit svar.

mht. fugt tror jeg ikke der er problemer, idet indervæggen idag er knastør, og jeg vil ikke foretage ændringer i tagkonstruktionen, desuden vil der i forbindelse med montage af kanappen blive isoleret yderligere i området.

Mine tvivl (behov for kommentarer) er mere omkring det at placere belasningen fra ydervæggen ind på indervæggen på de 220 cm som der bliver tale om, og om understøtning på 39 cm i hver side er i underkanten, eller om det er ok.

mht. brandisolering vil jeg gerne høre mere om hvad der dermed menes ?

På forhånd tak
Mogens

<p>Hilsen<br /> Mogens Kilde</p> <p><a href="http://m_kilde.skysite.dk/">http://m_kilde.skysite.dk/</a></p> <p>&#160;</p>
Tja, 40 cm i hver side er sagtens rigeligt til at lægge af på, problemet vil nok ikke ligge her, men mere i om bjælken er stærk nok til at bære dit tag. Det kommer jo an på hvor meget vægt der ligger på de spær der skal bæres. Det kan man finde ud af ved at konsultere en tabel med bergeninger, nemlig om den eksisterende overligger er kraftigere eller svagere end den nye (den skal naturligvis være mindst lige så stærk).

Mht. brandisolering, så skal du jo være opmærksom på at træ er brændbart, og alle bærende bygningsdele derfor skal brandisoleres iht. gældende regler. Dvs, du skal skrue et par lag gips udenpå bjælken så den ikke kan brænde. Ellers risikerer du ved en brand (er jo meget normalt i et køkken) at bjælken brænder, og dit tag, som du jo har lagt over på den nye overligger, vil derfor falde sammen.
Jeg lavede for nogle år siden en tilsvarende konstruktion med en tilsvarende åbning, port i dette tilfælde.

Betontagsten, udnyttet tagetage og 6 meter frit spænd på spær lige for sammenligninges skyld. Der valgte jeg en 200 x 200 m alm. bjælke.
Der blev ingen synlig nedbøjning, selv om den kun lå på 120 mm i den ene ende.

Jeg kender ikke noget til beregninger, men jeg ville vælge en lidt større dimension, hvis det var mig.

Limtræfabrikken vil også, formodentligt, foretage denne beregning, hvis du bestiller en bjælke.
Til min udestue sendte jeg en skitse til en limtræfabrik. Det resulterede i nogle abnormt store og meget tunge bjælker, så det falder heller ikke sammen i stille vejr.:-)

Med venlig hilsen
ktm

 

Hej Begge

Well ! Årsagen til at jeg tænker på en 11 x 23 cm bjælke er at lysningen så passer i forhold til min kanap (23 cm) og bredden på murstenne jo er 11 cm (sådan ca. da !)

Mine spær er gitterspær og taget er eternitplader !

Tror I at dette bliver et problem med belastningen ?

Jeg vil gerne have nogle råd til en beregning eller adgang til samme, hvis der er nogle der har en ide'.

Tak for Jeres hjælp hidtil

Mogens

<p>Hilsen<br /> Mogens Kilde</p> <p><a href="http://m_kilde.skysite.dk/">http://m_kilde.skysite.dk/</a></p> <p>&#160;</p>
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis