dræbersnegl

Hvad er den bedste måde at slippe af med dræbersneglene?

Nok ikke den bedste håndværker i verden, men prøver da ;-)

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kommer vel an på hvor mange du har, hvor de er, og under hvilke forhold du vil bekæmpe dem.

Men af velkendte metoder til aflivning findes:
Kog dem - De kan faktisk spises
Salmiakspiritus - Kan sprøjtes direkte på sneglen
Ferramol - Dræber også sneglen (omend lidt langsommere end de øvrige metoder)
Jeg har ikke dræbersnegle i haven....... endnu sikkert

jeg vil gerne undgå at de kommer - ved du hvilke midler der er mest effektive til at forebygge angreb fra dem ?

Nok ikke den bedste håndværker i verden, men prøver da ;-)

Når dræbersneglen kommer frem så gør vi det til fast rutine at vi går en tur i haven hver dag/aften hvor vi samler alle sneglene op i en spand når hele haven er set igennem putter vi salt på dem og de er hurtigt døde (smeltet) - dette har vi gjort i to-tre sommer i træk og allerede sidste sommer kunne vi se der var stort mandtal fald - vi kunne tidligere (især hvis det havde regnet) samle op til en 1000 stykker pr dag - sidste år kunne vi hvis vi var "heldige" maks finde 50-70 stykker. Det er en dårlig ide at salte dem der hvor du finder dem, for så går det ud over alle de andre snegle i haven som vel godt må være der. Ellers skal du igang med at ramme hele haven ind med et "sneglehegn" så holder du dem ude.
Så kommer det lidt an på hvordan haven er indrettet, og om man vil beskytte HELE haven, eller kun eks. grøntsagerne.

Et sneglehegn er effektivt hvis sneglene ikke kan komme udenom ved eks. at kravle op på et træ og lade sig falde ned i grøntsagerne. Men sneglehegn er besværligt at lave, og dyrt at indkøbe, især hvis man skal have et par hundrede meter, men overkommeligt hvis man bare skal have 20-30 meter til at beskytte grøntsagerne.
Tilsvarende er ferramol i skellet og under træer og buske også effektivt, men det dræber udiskriminerende ALLE snegle, også dem med hus på ryggen.

Har man plantekasser/højbede kan man med stor fordel lægge to tagrender rundt om dem, den ene fylder man med vejsalt, kaffegrus eller ferramol hvilket dræber eller holder sneglene væk, den anden lægger man 5 cm over den første men omvendt så den beskytter mod regn, således evt. regn ikke skyller "sneglemidlet" ud.
Ok, tak for svarerne, jeg har også hørt at man kan sætte små spande med øl rundt omkring i haven og at det effektivt vil dræbe sneglene... erfaringer med det ?

Nok ikke den bedste håndværker i verden, men prøver da ;-)

Annonce
Jeg har ikke hørt om den med øl.... Men du kan naturligvis lave eller købe en sneglefælde. Problemet med en sneglefælde er at der jo ingen garanti er for at de går i den (!)
Den med øl er go' nok - sneglene tiltrækkes af ølduften.
Tag en mælkekarton, en af dem med skruelåg. Hæl lidt øl i og læg den et sted, hvor du ved at sneglene befinder sig. Derefter kan du smide hele "møjet" ud uden at skulle samle op o.s.v.
Held og lykke med projektet !smile

MULLE.....
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis