Så kom tapeten af, what to do next?

Hejsa,

Så har jeg haft kæmpet lidt med den onde savsmuldstapet ( var ikke så hårdt som jeg regnede med, men stadig irriterende smile )

Nu står jeg så med en "glat" væg.
Det virker dog som om at der nogle steder stadig sidder lidt lim med små partikler af papir, skal det bare slibes væk med sandpapir, eller gør det ikke så meget?

Sådan som jeg ser det, så er vægen spartlet, men nogle steder er det tyne lag puds eller spartel røget af. kan jeg nøjes med bare at fylde dem med noget nyt spartel? Det smuldrer jo som bare fanden ud af hulderne, så ved ikke om det kan hæfte godt nok?

Kan man evt male direkte på den spartlede væg?

Nu har jeg lidt forskellige billeder af det jeg er igang med, så ville lige høre om jeg også gør det i den rigtige rækkefølge.

først ordner jeg væggene, så ville jeg sænke loftet lidt, og skifte fodliste hvor jeg trækker lidt kabler bagved. og til sidst ville jeg lægge noget andet gulv.

Jeg siger lige undskyld hvis jeg spørger lidt dumt eller det lyder underligt smile

T

doh, glemte billeder... kommer her

http://handy-people.dk/images/1.JPG
http://handy-people.dk/images/2.JPG
http://handy-people.dk/images/3.JPG
http://handy-people.dk/images/4.JPG
http://handy-people.dk/images/5.JPG
http://handy-people.dk/images/6.JPG
http://handy-people.dk/images/7.JPG
http://handy-people.dk/images/8.JPG
http://handy-people.dk/images/9.JPG
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det lyder ikke spor underligt, sådan så det også ud hos mig for snart et år siden.

Det du skal gøre nu er at tage et stor spand vand og en kalkérkost. Sprøjt godt med vand på lim/tapetresterne (det gør ikke noget din underligeende mur også bliver lidt våd), og skrab derefter resterne af med eks. en 20cm spartel eller en tapetskraber. Tag et par meter væg af gangen, så vandet ikke når at tørre op inden du når at få skrabet. Husk et par håndklæder til at tage det værste vand på gulvet.

Herefter skal du som du også selv er inde på, lige tage lidt spartel (den billige fra det lokale byggemarked er ok, du behøver ikke dyr spartelmasse til sådan et par småreperationer), og glatte væggen helt ud. Hvis du har større huller som det "drysser" ud af, så giv dem lidt vand først, evt, 2-3 gange inden du går igang så det ikke udtørrer din spartelmasse for hurtigt. Er hullerne MEGET dybe (over 1 cm) så kan du evt. lige tage lidt pudsemørtel og fylde de værste huller op først.

Træk spartelmassen godt ud så væggen fremstår rimeligt glat.

Til sidst sliber du væggen let, så den er glat, brug gerne en lampe der står HELT op ad væggen for at se evt. skygger i nogle spidse vinkler. Ellers vil du først opdage disse efter du har malet, og så er det noget snask at fylde op. Og herefter giver du den lidt forankringsgrunder og maling, eller du giver den væv eller grundpapir hvis du vil tapetsere igen. Vælger du væv eller tapet, behøver du ikke at være HELT lige så grundig med din slibning som hvis du nøjes med at male.

Vælger du væv, kan du også med fordel vælge at lægge væv EFTER du har lagt det nye loft, hvorved du kan lade loft og væg blive lavet i en arbejdsgang (det kan du naturligvis også ved maling).
Tak for hurtigt svar smile

Jeg købte sådan en 5Liters forstøver / giftsprøjte til at sprjøte papiret vådt med. det gik meget bedre end at bruge en svamp eller kost smile

Men jeg lunter da lige ned i den lokale og henter lidt spartel om lidt, så har jeg lidt at lave i weekenden.

Tænkte på at det måske ikke var så vigtigt at jeg fik gjort alt herre perfekt i kanten oppe ved loftet, da den alligevel kommer lidt ned?
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Sådan en købte jeg også, men jeg opdagede at man kan smide meget mere vand ud meget hurtigere med en kost, men det er vel et spørgsmål om teknik.

Anyways, nej, du behøver ikke at gøre så meget ved toppen hvis du vil have loftet ned. Som tidligere nævnt, så kan man oftest lave samlingen i samme arbejdsgang som enten loft eller væg.
Faktisk burde du vente med at spartle til du har lagt nye lofter på. Så kan du også gøre det i en arbejdsgang, hvilket gør det noget hurtigere at arbejde med (også selvom du måske bruger to forskellige typer spartel).
Så meget vandt sys jeg ikke der skulle til igen... jeg blandede lidt brun sæbe i og brugte varmt vand. var ligefør jeg kunne puste det af bagefter smile

Nu laver jeg lige den ene væg for sjov for at se, men ellers tror jeg at jeg vil gøre som du siger og vente til loftet også sidder....

Tak for svarene hvertfald!
Hejsa,

Som Twist beskriver fremgangsmåde er det rigtigt. Vi har selv været igennem de fleste rum med at fjerne savsmuldstapet og sætte filt op (helt glat) inden vi maler. Sådan en helt glat væk er nu flot. Jeg vil godt lige pointere, at det er værd at ta sig god tid med at spartle og pudse, små ujævnheder ses meget nemt på det færdig resultat.

Held og lykke
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også