Fundament til ny carport

Hej Forum

Vi skal bygge en carport. Vi køber et byggesæt fra enten hc carporte eller carportcentret (det er endnu ikke helt afgjort)
carporten bliver 10 meter lang og 3,6 meter bred (der er ikke mere plads). Indkørslen til bilen bliver 5.5meter lang. Resten skal bruges til et rum.

Vi vil isolerer rummet og støbe fundament/gulv. Jeg har aldrig arbejdet med at støbe noget før. Jeg har læst lidt på nettet og fået brochurer fra aalborg cement. Det har givet mig lidt viden om hvordan man støber, men jeg er stadig meget i tvivl om præcist hvordan jeg skal lave fundament/gulv til ligepræcis denne carport. Jeg er jo bange for det er overkill hvis jeg gør som når man laver fundamenter til huse.

Skal jeg lave fundamentet af fundablokke?
hvor bredt og dybt skal fundamentet være?
Hvordan skal jeg monterer carporten på fundamentet?

Hvordan skal jeg lave gulvet?
Hvad skal der bruges til isolering, dampspær, og hvor tykke skal lagene og selve betongulvet være? . Skal der bruges et stålnet i betonen?

Håber at få en masse gode råd
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej overvej den nye løsning fra www.sundolitt.dk eller direkte til deres funderings system http://www.sundolitt.no/default.asp?id=475&menu=203 jeg har set det på byggemessen i sidste uge og det virker fornuftigt og nemt at arbejde med. Der er desuden også et TV klip http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=407939&r=6 og systemet er omtalt her http://lav-det-selv.dk/forum/showthread.php?t=52640&highlight=fundament

Overvej om det var en mulighed.

MVH Njord
Jeg syntes njors ide var rigtig god. Jeg har prøvet at undersøge det lidt og ringet til et par byggemarkeder. Selve skummet fra sundolit koster ca 530 kroner/m2 Det ville løbe op i ca ca 8000 kroner til vores rum på 14m2. Derudover kommer så beton.

Jeg tror jeg forsøger mig med et "alm" fundament, da jeg tror sådan et kan laves for ca 4000-5000 kroner med det hele.
Jeg skal også bygge carport med redskabsrum som chvitved, og syntes godt om tanken ved at skulle slippe for at grave ud til fundament (90cm ned)
men syntes også at prisen for systemet er rigeligt høj.

Overvejer at bruge byggesæt fra Carportcentret, idet det ser ud til at de bruger kraftigere materialer da jeg skal bygge med valm. Er der nogen der har erfaring med det firma?

VH
Ole
Husk nu lige at beregningerne af carportenes styrke, er beregnet ud fra den, af producenten, anbefalede støbning, laver du om i den skal der nye beregninger til.

Vi havde en grim dødsulykke sidste år, hvor de valgte at bruge stolpesko i stedet for at støbe stolperne direkte i betonen som byggeanvisningen foreskrev.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis