Isolering af loft

Acers
Acers
5 9700
Hej alle sammen.

Jeg har brug for lidt hjælp vedrørende isolering af mit loft (se billede). Er ikke håndværker så det kan jo være dumt at gå i gang uden at rådføre sig først smile

Der er tale om et 1½ plans hus hvor der i lidt over halvdelen af øverste etage er loft til kip, mens der er loft på resten.

Jeg vil have isoleret loftet, således jeg kan have maling, papirer osv. til at stå deroppe, altså må der selvfølgelig ikke være alt for koldt.

Min idé er at jeg vil sætte nogle Flexi A Batts 120 mm. mellem spærene.

Men her kommer mit spørgsmål så. Skal jeg beholde isoleringen på gulvet deroppe, eller skal denne fjernes? Der er 2 lag af 100 mm. på, således der er 200 mm i alt.
Meningen er så, at jeg også skal have lagt noget gulv deroppe.

Vil meget gerne have idéer til hvordan jeg gør det bedst smile

På forhånd tak.

[IMAGE:2187]

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Acers
Acers Trådstarter
5 9700
Slet ingen der kan hjælpe? smile
Twist
Twist
1685 2860
Det kommer vel lidt an på om du vil lave det "efter foreskrifterne", eller du bare vil lave det.
Du skal jo først og fremmest være opmærksom på evt. undertag, dampspærrer ol. inden du begynder at efterisolere. Dernæst skal du kigge på hvordan dit tagrum er ventileret, og siden hen hvor amibitøs du vil være i dit projekt (skal der laves gipsvægge, eller plankegulve ?

Hvis du HAR højden til det, så ville jeg starte med at lægge 100mm ekstra på gulvet. Du lægger et par lægter på gulvet for at hæve det. Siden hen kan du bruge nogle ru brædder, evt. med lidt mellemrum mellem til ventilation af din isolering, som gulv deroppe (isoleringen skal ånde, så det er dumt at lægge et helt tæt gulv, især da du nok alligevel ikke vil vaske gulvet deroppe alt for tit). 300mm er altså bare gud. Jeg har selv et tag med kun 100 mm over et par værelser, og der er en VERDEN til forskel mellem et rum under 100mm og et under 300mm. 200mm er "fint nok", men jeg mener at standarden i dag er 290mm eller deromkring.
Har du en dampspærre i dit undertag (eller andet ventilerende undertag), så kan du selvfølgelig lige isolere med lidt batts imellem dine spær også, så dit loftsrum forbliver frostfrit ved lavere temperaturer, hvilket er ret rart hvis man skal opbevare eks. maling. Sæt batt's op med lidt ståltråd, og slå evt. nogle melanin plader på bagefter, de er lette at fjerne hvis du skal have adgang til taget, og er ikke så dyre, og er ret lette at arbejde med. Du kan naturligvis HELT undvære dem, men det er så ubehageligt at stikke hele snotten op i isolering hver gang man skal vende eller dreje sig på loftet.
Acers
Acers Trådstarter
5 9700
Tak for svaret Twist.

Men vil jeg kunne være sikker på at der bliver frostfrit deroppe ved at gøre det på den måde.

Skal der ikke noget varme op i rummet fra rummene nedenunder?
Jeg troede muligvis at jeg skulle have fjernet noget af isoleringen på gulvet deroppe, for at der kan komme lidt varme derop?
Annonce
Twist
Twist
1685 2860
Varmen vil under alle omstændigheder stige derop. Forskellen er bare hvor hurtigt den gør det.
Naturligvis KAN du vælge at "flytte" din isolering fra etageadskilelsen og ud til selve taget, men det vil betyde et markant energitab da du så skal opvarme et større rumfang. Men kroner og ører vil du sikkert skulle bruge nogenlunde den samme mængde materialer og isolering.

Mht. frostfrit, så kan du uanset hvad du gør aldrig med isolering alene garantere at du bliver "frostfri". Hvis det bliver koldt nok, så hjælper isoleringen ingenting, og du skal istedet varme op. Men hvis du vil være helt 100%, så skal du jo "bare" have monteret en termostatstyret varmekilde deroppe (eks. aktiveres ved temp under 3 grader, og sluk igen når temp er over 5 grader). Men husk at så skal du gerne have RIGTIGT meget isolering i taget, da kilden ellers bare vil køre og smide penge ud af vinduet (Eller gennem taget i dette tilfælde), isør da du jo gerne vil have nogen ventiallation på loftet så isoleringen kan "ånde" lidt.
Husk at du ikke m¨placere isolering klos op at undertag, også her er det vigtigt med ventilation, ellers risikerer du fugtproblemer i spær..
Acers
Acers Trådstarter
5 9700
Mange tak for svarene, jeg bliver da klogere og klogere smile

Hvordan med dampspærre, skal den blive på gulvet deroppe, eller skal det op på væggene ?

Karsten > der bliver ca. 50 mm fra undertag til isolering, er det nok ?
Annonce
Du kan bruge refleksiv isolering på dit loft. Det er en dug på 10mm som isolerer som 200 mm almindelig mineraluld. Du monterer den som dampspærre under dine spær. Produktet er barndklasseA og det støver og sviner ikke. Du kan isolere loftet på dit billed på en enkel dag. Se på www.st-thermohus.dk hvordan. Venlig hilsen

Sune With Tryk Christensen
Myggenæsvej 15
8200 Århus N
6127 2166
[email protected]
www.st-thermohus.dk
Rolias
Rolias
1066 4736
så er den gal igen ; endnu en der prøver at sælge sine produkter herinde,kan folk da ikke læse reglerne ? REKLAME ER UØNSKET, vi hjælper hinanden herinde,giver,og får gode råd ,og IKKE for personlig vindings skyld!

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

 1. Isolerings tykkelser imod tag?
  Lav-Hus (47 svar)
 2. Vedr. Efterisolering af loft og kælder
  Lav-Hus (9 svar)
 3. Er et fugtig loftrum normal?
  Lav-Hus (12 svar)
 4. (efter)Isolering af loftrum - endnu et...
  Lav-Hus (7 svar)
 5. Hjælp.... spær i gammelt hus.
  Lav-Hus (5 svar)
 6. Dampspærre igen igen
  Lav-Hus (3 svar)
 7. Kompakt isolering
  Lav-Hus (15 svar)
 8. Efterisolering af lavt loftsrum....
  Lav-Hus (11 svar)
 9. Ny. 1.sal
  Lav-Hus (28 svar)
 10. Isolering af loft
  Lav-Hus (4 svar)

Sponsor på LDS

Malgodt

Malgodt er en af de mest populære maling-butikker på nettet med fysiske butikker i Aarhus og Rødovre/Glostrup. Har været sponsor på Lav-det-selv.dk igennem flere år og bidrager med artikler og ekspertviden.

Se mere

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også