julestjerne

Hvad kan man goere med en julestjerne, man
gerne vil beholde i lang tid, nogle siger man skal beskaere den og om det er rigtigt!hvordan? skal men kun beskaere de roede blomster eller hvordan?
MVH Preben

------------------
preben

preben

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Julestjernen kan dyrkes året rundt, men da det er en eksotisk, løvfældende busk fra Mexico, hvor den i øvrigt kan blive fem meter høj, kræver den i perioder noget arbejde at dyrke på vore breddegrader.

Julestjernen skal stå et lyst sted til hen på foråret. Får den ikke lys mister den sin kraftige farve. Først når den begynder at skyde skal den skæres kraftigt ned, så den danner gode sideskud og bliver tæt og busket. Lad mindst fire til seks blade stå tilbage. Plantens blomster er i øvrigt gule, ikke røde. De farvede blade, der adskiller sig fra plantens grønne løvblade, kaldes højblade.

Tilbage til det eksotiske: Julestjernen skal have mindre end ti timers dagslys i en måneds tid for at udvikle farvede højblade og sætte blomster igen. Altså skal planten beskyttes imod dagslyset noget af dagen for at blomstre. Dette gøres typisk sent på efteråret ved afdækning med sort plast fra aften til morgen i en måneds tid, hvorefter planten kan nydes i skønneste stand indtil næste forår.

Bemærk at julestjernen er meget kuldefølsom; den kan ikke tåle ret meget. Planten må ikke småvandes i tide og utide, men skal gennemvandes med kuldslået vand jævnligt og udtørre imellem vandingerne. Bemærk også at julestjernen er giftig. Saften irriterer huden og slimhinderne, så vær forsigtig under beskæringen.

Venligst

Thye

<p>Venligst<br /> <br /> <br /> Thye</p>
Tak til Thye for den gode forklaring om
julestjernen.
MVH Preben

------------------
preben

preben

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis