Hvordan får man malerfilt af?

Vi har i går opsat malerfilt i vores stue på vægge og loft.

Loftet ser ud til at være blevet helt fint, men desværre ser væggene forfærdelige ud, filten krøller simpelhen. Vi tror grunden til at resultatet er blevet så dårligt, er at det filt på væggene er fra en rulle der har stået et stykke tid, hvorimod det på loftet er fra en helt ny rulle.

Vi har opsat det med en almindelig tapetbørste, jeg har i dag hørt om at bruge en gummispartel. Er det ene mere rigtigt at bruge frem for det andet?

Da vi har gjort et kæmpe arbejde med at spartle væggene, for at få et flot resultat, kan vi ikke leve med at det så forfærdeligt ud, så det må af igen. I den forbindelse vil jeg høre om der er nogle der har et godt råd til hvordan vi får det af igen?

Vi har tænkt på at prøve med en tapetafdamper, for at se om den kan løsne lidt på det.
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Burde ikke være noget problem at filten er lidt "krøllet" når du sætter den op, blot skal du være sikker på at få nok klæber på væggen, det gør du med en langhåret rulle, og du skal ha så meget på at du kan skubbe med banen når den er sat på væggen - derved bliver filten gennemblødt af klæber og rettes til samt lagt helt til væggen med gummispartlen - pas på ikke at trykke for hårdt med spartlen så du får klæberen presset væk. Men gummispartel er det eneste rigtige til filt og væv.

Du har selvfølgelig grundet med microdispers inden du opsatte filt, ikk?

Det er mere eller mindre umuligt at få filt eller væv af vægge og lofter igen, vil mene du skal ud og låne/leje en girafsliber med støvsuger og så slibe buler og rynker ned, gør du dig lidt umage kan du slibe det og opsætte nyt uden yderligere behandling.

Det man sparer i Jem og Fix bruger man i x-tra tid
filt har en tendens til at "krølle" hvis det har fået fugt, det samme er tilfældet med væv..... iøvrigt derfor at det som regel er pakket ind i plastik når man køber en ny rulle
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
På væggene hvor det krøller, brugte vi af en rulle der var åben, så vi konkluderede det samme, altså at det måtte være noget fugt det havde fået.

Ud over det med gummispartlen havde vi fulgt alle foreskrifter og resultatet i køkkenet, hvor vi satte filt op ugen før, er også blevet helt fint.

Jeg har fået filten af igen, ved at skrabe det af med en bred sparlet. Nu skal der lige spartles et par steder igen og så er vi klar til at sætte filt op endnu engang, -af en helt ny rulle.

Tak for jeres hjælp.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også