Problem med Gulv/Radiatorvarme i 70´er hus. Hjæææææææælp

Hej

Er ny her. Så håber et par kloge hoveder kan hjælpe mig. For vi er virkelig, virkelig fortvivlede sad

Vi købte for et lille års tid siden vores første parcelhus - et 158 m2 stort fra 1974 som vi har sat i stand næsten totalt henover sommeren. Så nu er det stort set som vi drømte om.

MEN - henover vinteren da det blev koldere blev det selvfølgelig nødvendigt at ha´ varme på. Vi har gulvvarme på gæstetoilet og badeværelse mens resten af huset varmes op af radiatorer. Stort set alle radiatorer "dunker" el. "klonker" om man vil. Vi har 3 værelser med en radiator i hvert værelse, stor stue med 2 radiatorer hvoraf den ene ( i samme side som soveværelset )"dunker" en del samt en i soveværelset. Det er "selvfølgelig" den i soveværelset, som er værst - og nu er det faktisk begyndt at gå ud over vores nattesøvn. Vi har prøvet flere ting :

- Vi har selvfølgelig lukket luft ud af alle radiatorer - op til flere gange. Uden held.

- Vi har haft en VVS mand, som har installeret en ventil, som har optimeret tilgangen af vandet, som bruges til gulvvarmen. Det har gjort varmen mere konstant i hele huset og gjort det nemmere at varme gulvet op.

Ofte "dunker" / "klonker" det i radiatoren ca. 20 min. hvorefter det holder pause i ca. 30 min. og så begynder det igen.

Badeværelset og soveværelset ligger umiddelbart i forlængelse af hinanden skal det siges.

Vi har i sommeren lagt nyt plankegulv i hele huset - så at rive det hele op og få det lavet er måske ikke det svar jeg lige håber på.

Nogen som ligger inde med et guldkorn ?

På forhånd tak fra den fortvivlede husejer confused confused
Hej Er ny her. Så håber et par kloge hoveder... Vis hele indlægget
18 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej igen..
Som du kan se kan det være flere ting.. Da du siger "klonker" tænker jeg på ventiler.. Hvis der kommer lyd pga udvidelse af rør, har jeg kun hørt det som "tiggen".. men en ide til at finde ud af hvad det er, kunne du jo skrue dine termostatventiler af og så skrue op og ned på din returventil ved hovedhane,
så du laver koldt/varmt... Hvis det så stadig "Klonker" er det udvidelse.. er der ro er det ventilerne.. Gør det et par gange så du føler dig sikker..

Mvh Jan J
Jeg har radiatorer helt magen til med den samme slags returventiler. Hvis du har centralvarme i en lukket kreds, så kunne jeg forestille mig at den forrige ejer har haft ventilerne stående helt åben og styret varmen fra centralen. Det gør jeg og jeg har ikke problemer med lyde i anlægget. Det betyder selvfølgelig at jeg har samme temp. i alle rum, men det er ikke et problem da vi har soveværelse i en tilbygning med gulvvarme, så der kan vi regulere varmen seperat.
@alle

Tak for jeres svar, forslag og muligheder.

Vi har fundet en måde at stoppe den "tikken" på.

Vi har 2 radiatorer ( 1 i stuen i den ene ende af huset samt den omtalte i soveværelset i den anden ende + 1 x gulvvarme, som ligger i forlængelse af soveværelset midt mellem soveværelset og stuen hvis i forstår ). Hvis vi slukker for radiatoren i stuen og for gulvvarmen om aftenen stopper det næsten helt efter 10 - 15 min.

Så snart vi tænder for enten gulvvarmen og/eller radiatoren i stuen igen så starter "tikken" igen. Både i stue og soveværelse.

Det er ikke en endelig løsning da vi har haft 2 VVS-folk ude, som begge siger at det er rørene, som er støbt ned i betongulvet. Derfor giver de sig når vandet løber igennem og skaber den "tikken" eller "klonken" om man vil.

Så vi har vel ikke andre muligheder end at grave lortet op for at få det helet væk. Medmindre der er andre, som har et guldkorn de vil dele med mig
Hej Nesta.
Jeg fik instaleret "centralvarme" i mit hus for mange år siden og det dunkede og bankede meget ofte det første år.
Det er vigtigt at rørerne har plads til at udvide sig, altså at der er "luft", der hvor rørerne går gennem gulv og væg.
Året efter var der lidt banken, men i dag er der intet. Mine rør går kun gennem træ. Blot til orientering.
Hej Nesta
Dejligt at få din tilbagemelding (det var der mange der kunne lære noget af !!!).. og fedt at du har fundet fejlen.. at det så er noget l... håber du finder en brugbar løsning for alle ;-)

Mvh Jan J
Annonce
Jeg har også haft samme problem, som jeg fik løst med at sætte nelon ophæng istedet for de metal beslag de normalt er påsat med
@pimp

Hvad mener du helt præcist ? Nelonophæng ?

Og hvad har du hængt op ?

@Alle.

Nogen der kender en VVS - mand i trekantområdet, som er specialist på dette område ?

Ville hjælpe mig meget.
hej nesta.
jeg havde for nogle år siden problem at mine radiatorer larmede og dunkede,vi havde på det tidspunkt oliefyr og jeg tappede halvdelen af vandet af,fyldte 2 dunke sulfo i og fyldte vand på igen også hørte jeg aldrig mere støj fra radiatorerne....
ved ikke om det kan hjælpe dig men måske er det 1 forsøg værd..

mvh lars
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis