Håndtag sidder mærkeligt på Rationel vinduer

Ja så fik jeg mine nye vinduer fra Rationel. Jeg havde regnet med at når man købte et kvalitetsprodukt så fik man det også. Men jeg er nu slemt skuffet.

Efter min mening sidder håndtagene for langt nede. Men det mener Rationel ikke. Hvad mener i?

http://peecee.dk/?id=85895

Generelt sidder de 1/3 oppe fra bunden af.
Hvis nederste felt er 66 cm så sidder håndtaget 22 cm fra bunden af.
Jeg synes jo det er helt galt.
Jeg mener at de skal sidde i midten af det nederste vindue.

Yderligere har de lavet dørene udadgående, samt bredden på felterne på 2 af vinduer også er helt galt.

Og ja jeg har jo fået en ordrebekræftigelse fra min trælast hvor de er bestilt igennem. Men jeg har aldrig fået forklaret noget på den ordrebekræftigelse og det er jo fagsprog der står på sådan en.
16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Som jeg ser det er der intet i vejen med dine vinduers håndtags pladsering, jeg går ud fra at håndtaget aktivere et dobbet palet lukkesystem i vinduet så det låses både for oven og for neden.
At dine døre går udaf, tjah hvis det er store glas dører til eks. stuen så er det ret almindeligt.

V.h. Håndværkeren
Tja, hvis du ikke har udspecificeret andet, så bliver de jo lavet efter standard mål. Jeg vil tro at afstanden fra bunden er den samme på øverste og nederste vindue. Det er designmæssigt meget normalt at man vælger en fast afstand og bruger denne, for at skabe nogle "linier". Centrum afstanden som du taler om vil se virkeligt dum ud hvis du har eks. vinduer i 3 forskellige højder (hvad man jo ofte er nødt til hvis bygningen har sat sig lidt, er bygget om eller lign.). Og håndtaget vil ALTID være placeret modsat hængslerne, hvilket vil sige, sidehængt så sidder håndtaget altså på modsat side, og tophængt, så sidder håndtaget i bunden.

Mht. dørene, så åbner næsten alle udvendige døre jo udad. Og så længe hængslet ikke er synligt, så er det jo normalt heller ikke et problem. Indimellem finder du en hoveddør der åbner indad (er meget normalt i eks lejligheder, hvor man har ret små opgange), men i et hus er det sådan 50/50 som jeg oplever det, og terassedøre åbner næsten udelukkende op udad, så man ikke skal have ryddet gulvet indvendigt for at kunne åbne. Men en terassedør er jo ret nemt at "vende". Det er værre hvis du havde bestilt en sikkerhedsdør.

Men hvis der er noget galt med STØRRELSEN af vinduerne, så er det jo en anden sag, for så er det ham der har taget mål der har et problem, eller hvis det rigtige mål er blevet givet til trælast/tømrer/fabrik og noget andet er blevet leveret, så er der nogen i den ende af kæden der har et problem.

Det er dog meget skuffende, at når man nu har investeret så meget tid og penge i at finde ikke alene en god leverandør, men også en der er meget velrenomeret, at man ikke er 100% tilfreds med det leverede.
Men jeg tror helt ærligt ikke at du har så meget at komme efter rent juridisk mht. det estetiske. Hvis der ikke er blevet aftalt andet, så leveres der jo efter producentens "standard". Det samme gør sig jo gældende hvis du går ind og køber en bigmac, og syntes at der skal være 4 skiver tomat i, så får du det altså ikke med mindre du specifikt be'r om det.
Nu har jeg snakket med 4 forskellige tømrermestre og der er ikke nogen af dem der nogensinde har set et dannebrogsvindue udført med håndtag på denne måde.

Jeg mener stadig at håndtaget skal sidde i centrum. Alt andet giver da ingen mening og forstyrrer øjet.
At man har vinduer i forskellig højder i f.eks et rum er jo ligemeget. Man står jo ikke og flugter håndtagene med hinanden.

Og Rationel kører heller ikke med faste afstande fra bunden af vinduet. Det kommer an på rammehøjden har jeg fundet ud af.

Jeg har kun set vinduer med håndtag i centrum og jeg har da set en del vinduer af denne type.

Og at sige at alle alm facadedører åbner udad er da noget værre vrøvl. Det er da normalt at de vender indad.

Konklusionen er som jeg ser det at det er trælasten der har rådgivet dårligt. De burde have spurgt mig hvor håndtagene skulle sidde. Det burde være lige så naturligt som at spørge og hvilken ral farve jeg ville have.

Det er mig der er den "dumme" i dette spil. Trælasten er dem der skal rådgive og vejlede mig og derfor burde de sætte sig ned med mig og gennemgå ordrebekræftigelsen.
Nu ved jeg jo ikke hvor dine døre og vinduer er fremstillet, men der er ikke nogen verdens norm for at døre skal gå indad, er de eks. fremstillet i Sverige er det normalt at de åbnes udaf.
Jeg giver dig ret. Håndtaget i nederste vindue bør sidde i midten - nøjagtigt som i det øverste fag. Alt andet ser aparte ud, og det synes jeg også det gør i dit tilfælde. Det gør ingen forskel nu, men havde du overvejet at bestille vinduerne med dobbelt anverfer og stormkrog? Det er også meget pænt på dannebrogsvinduer.

Og så vil jeg da også lige tilføje, at en hoveddør i reglen altid er indadgående.

Du må tilbage i byggemarkedet og gøre rede for den manglende vejledning, som har ført til denne fejlagtige placering af håndtagene.

Held og lykke med det.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce
Citat fra kejser

Konklusionen er som jeg ser det at det er trælasten der har rådgivet dårligt. De burde have spurgt mig hvor håndtagene skulle sidde. Det burde være lige så naturligt som at spørge og hvilken ral farve jeg ville have.

Det er mig der er den "dumme" i dette spil. Trælasten er dem der skal rådgive og vejlede mig og derfor burde de sætte sig ned med mig og gennemgå ordrebekræftigelsen.


Personligt ville jeg ikke forlade mig på en trælast mht. indkøb af døre og vinduer, hvis de skal specialfremstilles - her ville jeg enten få en tømrer til at rådgive mig eller måske endnue bedre en konsulent fra 1 - 2 vinduesfirmaer på besøg - de har ofte mere erfaring og flere tangenter at spille på end en ekspedient i en trælast.

PS. ellers synes jeg dine vinduer er OK og mine terassedøre vender også udad, men fordøren indad.

Mvh
Døre skal gå ind af i danmark ! terasse døre ud af..!

Men de vinduer der, ville jeg ikke være tilfreds med..!

Er der ikke en placering på din fakture, enten på skrift eller via tegninger ?

Mine sider: Tømrer Fredericia & Festsange
Alle døre som fører ud af huset skal gå ud. Kun i lejligheder lader man den ikke tage plads i opgangen eller smække op i nogen som er på vej ned biggrin

Håndtag skal placeres i midten af vinduet. wink

 

Det er en OM'er!!

Jeg ville dagligt irriteres af at de ikk sidder lige.

Mht. om de skal gå ind eller ud giver jeg Lopus ret.

Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...
Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
Citat fra Lopus

Døre skal gå ind af i danmark ! terasse døre ud af..!

Men de vinduer der, ville jeg ikke være tilfreds med..!

Er der ikke en placering på din fakture, enten på skrift eller via tegninger ?


Præcis. Facadedører inad og terassedøre udad.

På min ordrebekræftigelse står der intet om hvor håndtagene er placeret.
Jeg har snakket med Rationel og de har et skema hvorefter de placerer håndtagene. Hvis ikke man vil have dem placeret efter dette skema skal man selv sige det til dem.

Men min trælast har ikke gjort mig opmærksom på at jeg havde denne mulighed, derfor har jeg ikke gjort noget. Jeg regnede jo med at de sad placeret i midten.
Derfor mener jeg at trælasten har vejledt mig forkert. De burde være specialisterne her.
Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis