Lapning af glasvæv?

Hej allesammen

Vi har lige købt et nyt hus. Her er opsat glasvæv i næsten alle rum, desværre har væven sluppet flere steder (områder på ca. 25x25 cm) og nogle steder er der gået hul på den løse glas væv. Kan man lappe på glasvæv eller skal man skifte hele baner eller evt. hele vægge for at få et pænt resultat? Alle vægge males efterfølgende.

Håber nogen vil hjælpe!

Kisberg
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
[Indlæg slettet]
Du kan godt lime det ved at rive filten ( hvis den er uden mønster) ud til siderne, smøre lidt klæber på væggen og trykke på plads igen. Du kan evt. spartle udenpå med en meget fin spartel inden du så sliber og maler. Gør forsøget et sted, hvor fejlen kan skjules, og er du selv tilfreds, så bare fortsæt. Efter to lag maling ses filten jo faktisk næsten ikke....God fornøjelse

Tommy

Fremgang kommer af en positiv mental indstilling.biggrin


http://www.euroterm.dk
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Er glasvæven med mønster.. Hvad gør man så?
Nogen snakkede noget om at man måske kunne ligge et snit i "boblen", hvor væven har sluppet væggen og så lime den fast igen sådan. Vi kan se et andet sted i huset har de bare sat en firkantet lap ovenpå den originale glasvæv, men vi har svært ved umiddelbart at se om det bliver pænt i sidste ende eller om man ville kunne se omridset af den omtalte lap. Ingen med erfaringer herom?

Tak
Bobler kan fjernes ved at bruge en kanyle med klæber.

Man kan lære alt, hvis man gider!
Jeg har selv med held repareret noget glasvæv, som manglede ved at spartle på kryds og tværs med en tandspartel og på denne måde lave glasvæv - når det først bliver malet et par gange er det umuligt at se
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce
jeg ville også spartle ud og sætte glasvæv på i stedet. Det bliver svært at få det til at se godt ud hvis man limer glasvæven fast igen. Du skal jo nok alligevel male 1-2 gange bagefter.
......... de steder hvor glasvæven sidder løst, lommer , repareres ved at sprøjte klæber ind med en engangssprøjte og en tyk kanyle, de lyserøde, købes på apoteket og koster ikke ret meget .
........ hvis der er små skader , efter skruehuller og lignende , kan man spartle med polyfilla, kun lige i hullet , og så præge mønsteret med en spartel , evt let beræring med sandpapir når det er tørt og så bare male .
....... jeg har gjort det i et helt nyt hus hvor tømrer havde fejlmonteret nogle skabe , og ingen har bemærket reparationen ..........

....god arbejdslyst..

....... g.lykke...........
Hvis det er mange skader, og det er mønstret glasvæv, vil det bedste resultal blive at få revet det gamle grasvæv af. Det gamle kan løsnes med varmepistol, eller hvis du tør med en gasbrænder, men det er altså brandfaligt, og skal ske med stor forsigtighed. Hvis det er mindre skader, og du har noget væv som det der sidder på væggen, kan du skære et kryds fra hjørne til hjørne af det løse/skadede område. vip eller træk forsigtigt hjørnerne ud. Her efter smører du vævlimer på væggen i hullet, sættet et tilpasset stykke væv ind i hullet osmører mere væv på lappen. Herefter skæres der med skarp hobbykniv og linial på alle fire sidder, inden for en ramme af krydset du skar tidligere, og så fjerner du trekanterne af det yderste lag af gammelt væv, og tørre forsigtigt overskydende vævklæber af med varmt vand. Når det er tørt males et par gange med god svær væg maling, og når hele væggen males ses det slet ikke. Til små bobler bruges enten en engangssprøjte, eller også skæres der kryds med kvis og så smør godt med vævklæber på. Det var en lang forklaring, men jeg håber du forstår den.

Mvh
Arne Rohde
Elektriker &
Handymand
Det kunne faktisk godt se ud som om det er "kryds-skære"-teknikken de har brugt det ene sted de har lappet! Men alle jeres råd er taget til overvejelse og jeg er sikker på vi kan bruge det! Tusind tak for hjælpenbiggrin
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også