Hvor køber man KALKMØRTEL

IKKE Online
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg er ved at pille puds af væggen, der skal forblive rå. Der skal dog pudses lidt efter og den mørtel der er brugt mellem murstenene er nærmest hvid. Er det KALKMØRTEL ?

Kan ikke købe det i Silvan, så hvad med de andre byggemarkeder ?

Sidder her bag skærmen og er på vej ud af døren for at købe ind ?
kalkmørtel, og kalkmørtel er flere ting , der er bakkemørtel,og strandmørtel, det kommer an på hvad du skal bruge det til,bakkemørtel er til opmuring ,og grovpuds, strandmørtel er til finpuds, derudover kan du få utallige færdigprodukter til alle forskellige opgaver fra maxit, prøv at spørg i dit lokale byggemarked

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

Jeg har været i Silvan, de ment jeg kunne finde det hos Stark. Har ikke haft tid til at køre forbi, men gør det imorgen.

Har været i "byggemarkedet" på Enghavevej i Kbh. Han anede ikke hvad jeg talte om da jeg sagde hvidt mørtel. Måske noget med at blande hvidt cement i en blanding

Det hvide mørtel syntes mere porøst end almindeligt mørtel mellem mursten.

Har købt noget almindelig opmuringsmørtel i Silvan. Det er for gråt
Jeg har købt kalkmørtel hos Skandinavisk Jura-kalk, som er brugt til omfugning af nogle bindingsværkstavler. Hjemmesiden er: www.kalk.dk. Det er mørtel, der kan bruges uden cement, og som derfor ikke bliver gråt. Men om det egner sig til dit formål, har jeg ikke forstand på.

Mvh. Kløjs
silvans udvalg er begrænset- dog er deres ansattes viden om udvalget mere begrænset
Silvan har kalkmørtel. Det hedder 9% strandmørtel. Jeg ville blande mere kalk i så styrken og konststensen bliver bedre. Den ekstra kalk kan købes i en stor spand (20-25 kg). Det hedder stampet kalk eller hvittekalk.

Mvh Thomas

Annonce
Hej,

jeg er ret sikker på at STARK's afdeling på C.F.Richsvej på Frederiksberg kan hjælpe dig. Denne afdeling er specialiseret mod materialer til mur og hed tidligere Kalk- og Mørtelværkerne. De har næsten alt i råvarer.

Du skal være opmærksom på, at det er en afdeling rettet mod professionelle, hvorfor åbningstiderne ikke er så gør-det-selv-efter-arbejde-venlige. De har dog ikke noget mod at handle med private, men kom midt på dagen, så er der bedst tid til rådgivning. Deres hjemmeside er http://www.stark.dk/templates/DT_InfoPage_Wide____4397.aspx

mvh Janus
Som Thomas FH skriver er kalkmørtel et ganske almindeligt produkt, og det ville undre mig om Silvan havde taget det ud af deres sortiment.
Almindeligvis blander man cement i, for at få en af referencemørtlerne (KC xx).

Du behøver ikke at blande cement i, for at få mørtlen til at hærde. Det klarer kalken.
Den bliver dog ikke ligeså hård, men det behøver ikke at være en ulempe.
Kontakt skandinavisk jurakalk i Store Heddinge. De leverer i hele landet og ved alt om kalk, hvis du er i tvivl om noget som helst.

God fornøjelse med dit projekt.


Med venlig hilsen


Tibberup Høkeren


www.tibberuphoekeren.dk


Har været i Stark og købt gråhvidt mørtel
Jeg vil ompudse vægene i min kælder, der ud over fyrrum kun benyttes til opbevaring. De indvendige væge er opmuret i teglsten mens ydervæge er støbt i beton, der dog bærer tydelig præg af at cement var dyrere end sand/sten i 1937 - muroverfladen er mange steder porrøs!
Ønsket om ompudsning skyldes at der mange steder er kraftig udkrystalisering og afskaldinger.
Til de indvendige væge benytter jeg en 'tynd' kalkcement blanding, men er usikker på hvad jeg skal bruge på de støbte ydervæg, cement eller en kalk cement blanding - hvad anbefaler gds-folket?

 

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også