Erfaringer/priser højere kælder?

Hej

Jeg har godt set nogle af de tidligere indlæg omkring udgravning af kælder, men tillader alligevel at stille et par spm.

Vores hus er fra starten af 1920´erne. Kælder er på ca. 70 kvm. Der er ca. 174 cam. til loftet. Drømmer om engang at få understøbt og gravet kælderen dybere, men hvad skal man regne med af priser for understøbningen og ophugninh af kældergulv? samt evt. etablering af nyt gulv med isolering og hvad der ellers hører til? 30 cm. mere i højden ville virkelig være kanon dejligt.

mvh.
Christian
23 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Prisen afhænger jo af hvor hurtigt du kan arbejde.....
Men hvis du skal have nogle andre til at gøre det, så kommer det jo lidt an på forskellige faktorer, som hvad dine ydervægge er lavet af, hvilket fundament du har, hvor tungt huset er osv. osv. Men jeg vil tro du kan komme afsted med måske omkring 15-20.000 pr kvm hvis du skal have det hele gjort. Og husk hvis du går "helt i bund", så grav bare 30 cm ekstra til styrolit, og 15 cm ekstra til betongulv, og 5 cm ekstra til gulvvarme. Man skal ikke snyde sig selv for gulvvarme når nu man alligevel tager køldergulvet af.

Hvis du laver det hele selv, så betal en ingeniør de 20-30000 han skal have for at udarbejde en arbejdsplan, og så følg den. Så slipper du med 4-6 ugers nedbrydning (plus kr. 10.000 til en 25kg nedbrydningshammer), og 6-12 uger med genopbygning.
Tror projektet er for stort til mig. 15-20.000 pr. kvm er det hvad du tror det koster for understøbning, nyt gulv med isolering og det hele?

dvs. max 150.000 kr. Det synes jeg ikke er så galt havde troet det var meget dyrere.

Andre bud?

Kender i hjemmesider på nogle firmaer/entreprenører der udfører den slags i Jylland?
Citat fra chrlau5

Tror projektet er for stort til mig. 15-20.000 pr. kvm er det hvad du tror det koster for understøbning, nyt gulv med isolering og det hele?

dvs. max 150.000 kr. Det synes jeg ikke er så galt havde troet det var meget dyrere.

Andre bud?

Kender i hjemmesider på nogle firmaer/entreprenører der udfører den slags i Jylland?

For 150.000 får du altså kun lavet (syv!) kvadratmeter, hvad med de resterende 63 kvadratmeter, de er næppe gratis!

PS.: 70 kvm x 15.000 kr/kvm = 1.050.000 kr

I teorien er der ikke forskel på teori og praksis, men i praksis er der...
Ja shit lidt af en regnefejl hehe :-). 1 mill. er godt nok meget for 70 kvm. puha.
Jeg ved ikke lige hvem der er gode kælder specialister i jylland. Men Her på sjælland har jeg selv erfaring med firmaet Cowi, og der findes også nogle andre "nationale" firmaer, som eks. Pihl der laver/har lavet sådanne ting. Du kan selvfølgelig nok spare et par tusinde pr kvm. ved at vælge et mindre firma, men så skal guderne jo vide hvornår de vil have tid til at komme forbi. OG det tager nok min. 3-4 uger alligevel for et firma (afhængig af hvad du skal have lavet og materialer, opbygning osv).
Annonce
Hej går igen og drømmer om dette projekt og vil derfor bare høre hvad i vil gætte på kvm. prisen er hvis det kun er understøbning af murene og man så selv klarede resten evt. med en arbejdsplan til det sidste fra en ingeniør eller er det overhovdet nødvendigt med en professionel arbejdsplan til at lægge isolering, drænlag(hvor mange mm. og hvilket materiale?, beton gulv med varme samt klinker eller lign. øverst.

Kan det betale sig at få lagt drænrør hvis man nu alligevel er så langt nede? Her tænker jeg både udvendigt og indvendigt i kælderen. Idag er der lidt fugt der stiger op mellem nogle af fugerne.

Nogle flere siden sidst der har prøvet et sådan projekt eller har fået lavet det af et firma og vil dele sine erfaringer med pris, besvær, faldgruber og gode råd?

vh
Christian
Jeg arbejder selv i et ingeniørfirma.
prisen på de 15 - 20.000,- forekommer mig noget høj. Vil skyde på en 10 - 12.000 pr kvm hvis det skal være totalentreprise.
Hvis man selv laver det hele koster 70 kvm 100 - 200.000 kr.

Jeg ville ikke koste en ingeniør, sæt dig ned og planlæg arbejdet. Følg alle anvisninger på produkter, og spar de 10-15.000 en ingeniør skal have for det.

Udgraving af kælder tager lang tid, og er hårdt arbejde.
Du skal helt sikkert have drænet rundt om huset når du skal sænker dit kælder gulv så meget.
Så derfor graver man op udefra først og dræner og isolerer.
Og derefter graver du ud inden i huset.
Det er et meget stort projekt.
jeg har været med til det et par gange for det firma jeg arbejder for. Og det er ikke noget du laver på et par måneder.
hvis ikke din kloak er dyb nok skal du også have pumpebrønd til dræn og spildevand.
Ring til Cowi, eller Pihl&søn og få et tilbud. Så ved du hvad kvadratmeter prisen er. Vil stadig tro omkring kr. 15.000 er det billigste det kan gøres for.
Citat fra Twist

Ring til Cowi, eller Pihl&søn og få et tilbud. Så ved du hvad kvadratmeter prisen er. Vil stadig tro omkring kr. 15.000 er det billigste det kan gøres for.


Hej Twist

Der er himmel stor forskel på priser fra Sjælland og Jylland.
Jeg har et sksempel på en kælder på lidt over 75 m² som blev fuldstændig renoveret lige fra understøbning at fundament til nye skillerum, gulv med gulvvarme, nye dræn rundt huset udvendig, samt en ny betontrappe. Hele baduljen til en pris under 200.000 kr.

PE

Der er yderligere 13 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også