Hvem kan fræse ny fylding..?

Hej alle

Jeg er ved at renovere en gammel fyldingsdør (årgang 1926), som var blevet skæv og var ved at gå fra hinanden. Efter at have skilt døren ad og skrabt mange lag maling og snavs væk kan jeg konstatere at træet er forbavsende frisk og sundt - undtagen fyldingen i døren. Den står simpelthen ikke til at redde, selv med mange udlusninger.

Jeg har ikke lige mod på at hoppe igang med opgaven ligesom jeg mangler det fornødne udstyr. Så nu er spørgsmålet - hvem kan fremstille en ny fylding. Jeg har forsøgt 3 snedkere, men ingen af dem kunne/ville hjælpe mig.

Er der nogen, der kender en snedker, som har det fornødne værktøj og som vil påtage sig så lille en opgave??


På forhånd tak,

Janus
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
En fyldning er ikke noget man bare fræser, det er et regulært stykke håndarbejde, hvor der tages en planke i en passende brede længde og så høvler kanterne så de får den rette hældning / Smig i forhold til den eksisterende. Jeg er sikker på at de snedkere du har spurgt godt kan lave den, spørgsmålet er blot om du vil betale for arbejdet. Du skal nok regne med en pris der ligger over de 2500,00 Kr. måske mere.

V.h. Håndværkeren
"det rette værktøj" ? Du skal jo "bare" bruge en sav, en hammer, et par hutrigtvingere, nogle stemmejern, lidt sandpapir og en pudseklods. Evt. kan du så bruge kemisk træ til at reparere på det gamle (har jeg selv prøvet. Det virker fint, evt. med lidt bivoks på en klods/liste der hvor du gerne vil bibeholde dine "huller"), istedet for at lave noget "helt nyt".

Det er lidt omstændigt. Det tog mig over en dag for en enkelt dør, og jeg måtte "bide over" i løbet af dagen for at lade det kemiske træ tørre ordentligt. Men det ER altså muligt selv at lave en fyldning.

Jeg har HØRT at det er muligt at bruge en overfræser eller lamelfræser til jobbet, men det burde vel ikke være nødvendigt ?

Hvis du skal til at betale nogen for at gøre det, så er det altså billigere at købe en ny fyldningsdør.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Hej Alle,

jeg fandt efter nogen søgen en snedker der har specialiseret sig i renovering af gamle ting og sager. Han er nu ved at fræse en ny dørfylding. Jeg kender ikke hans pris endnu, men det ville ikke blive over 1000 kr. Tilmed har han en lille butik, hvor han sælger messingbeslag, håndtag og andre ting, som vi med gamle huse ofte mangler. (hjemmesiden er www.bama.dk).

Twist - jeg har repareret flere fyldingsdøre, men denne her var simpelt hen for ringe (syv - otte dybe revner + et råddent hjørne + den havde slået sig). Selvfølgelig kan alt repareres, men jeg har vurderet at tidsforbruget ville blive så stort at tiden er bedre givet ud på at renovere et par af mine 70 resterende vindesrammer. Der er tale om en ud af 2 udvendige franske døre med 2x4 glas felter og tilhørende inderdøre, så prisen for en ny dør ville blive ganske betragtelig. (Du kan se den på min avatar - det er døren over karnappen).

Men tak for rådene alle,

mvh Janus
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også