Tidsplan(udgangspunktet er, at bryllupskagen skal være færdig dagen før
Lørdag, Søndag og Mandag: Lave marcipanroser og blade
Tip! Form bladene til roserne og til bladene i en lille plastikpose liggende på bordet.
Så kan man få kanterne helt tynde uden at det går i stykker.
Tirsdag: Bag chokoladebundene og opbevar dem i lufttætte beholdere
(hvis de har været frosset ned, skal de tøes op ved stuetemperatur)
Onsdag: Bag de hvide bunde og opbevar dem i lufttætte beholdere
(hvis de har været frosset ned, skal de tøes op ved stuetemperatur)
Torsdag: 1. Lave hindbærmoussen og Tobleronecremen.
2. Udstik alle bundene, så de passer lige til platformene til bryllupskagestativet.
3. Læg chokoladebunden i udstikker-ringen på platformen. Ovenpå chokoladebunden lægges et tykt lag hindbærmousse, og derefter lægges en alm. bund. Herpå lægges et lag Tobleronecreme og til sidst lægges den sidste bund på. Alle 3 kage overdækkes og stilles koldt, gerne i køleskabet (hvis de kan være der). Det er vigtigt at de står koldt, så moussen kan stivne.
Brandmandens kage undervejs:Jeg syntes det er nemmest at "male" blade og roser efter de er formet, man kan evt. give dem lidt farve inden og så friske op med frugtfarve når de er lavet.Fredag: Fjern udstikker-ringene. Alle 3 kager dækkes med et lag smørcreme,
så farverne på kagen dækkes. Derefter dækkes hver kage med marcipan
(se vejledningen til pålægning af marcipan).
Pynt kagen med marcipanroser, blade o.s.v. HUSK NU, at lægge pynten ens på alle 3 kager.
Hvis stativet kan fragtes samlet, så saml stativet med kagerne først, og pynt kagerne når stativet er samlet. Det er nemmest, at gøre kagerne ens på den måde.
Lav til sidst små bomber hele vejen rundt om kage, der hvor marcipanen slutter, så kanten ikke kan ses. De må ikke være for store. Husk at lægge dem tæt, så ser det pænest ud.
Brandmandens prøvekage:- - -
NYD nu din kreation, og dæk hele bryllupskagen forsigtigt med madfilm, og stil kagen koldt, MEN IKKE I KØLESKABET! Hvis der ikke er andre mulighed for at opbevare kagen i køleskabet, skal kagen dækkes meget, meget godt til med plastik, så går det nok.
UdstikkerringeHvis du ikke har udstikkerringe, så kan du lave en hjemmelavet version med pap og sølvpapir
eller bagepapir. Dette gøres således:
Når kagerne skal lægges sammen, lægger du de nederste bunde på "platformene" på bryllupskage stativet, og så laver du 3 lange (de skal være så lange de kan nå hele vejen rundt om bundene, og være ca. 17 cm brede) stykker pap, som du folder sølvpapir eller bagepapir om, så pap ikke ligger direkte op imod kagen. Så sætter du chokoladebundene på hver deres "platforme", og så folder i pappet rundt om bundene, så pappet står op fra bunden som et "rør", og så klistre du enderne sammen med klisterbånde. Husk at bunden skal være helt "omsluttet" af pappet, men der må hellere være en lille "revne" mellem pap og bund end at pappet bøjer bunden. Så begynder du at fylde hindbærmousse ned i rørene, derefter en bund o.s.v. Til sidst presser du let på den øverste bund så kagen bliver så lige som muligt.
Sådan lægges marcipanen på bryllupskagerne:Marcipanen rulles ud, så der er min. 10 cm for meget hele vejen rundt. Husk, at marcipanen ikke må være rullet for tyndt ud, så sprækker den, når du prøver at lægge den på... Rul marcipanen ud på bagepapir! Tykkelsen skal helst være min. 3 mm.
Det er en god idé at være 2 personer om at lægge marcipanen på kagen: Tag marcipanen, som er rullet ud på bagepapir. En af jer holder fast i den ene side, og en i den anden side. Vend marcipanen rundt, så bagepapiret er øverst. Mål med øjet om kage er nogenlunde lige under marcipanen.
Læg det derefter forsigtigt på, og mens den ene trækker forsigtigt i bagepapiret, holder den anden marcipanen nede på kagen.
Herefter klipper du det overskydende marcipan væk, men du skal dog have ca. 5 cm. i overskud,
så du kan rette det til til sidst.
Start nu med at glatte marcipanen ned langs siden, tag et lille stykke ad gangen, og til sidst skærer du så marcipanen til med en lille skarp kniv, så den passer med højden på kagen.
Husk: Kagen må ikke sættes ubeskyttet i køleskabet, for så begynder marcipanen at skinne.
Det er bedst, hvis du bare kan opbevare kagen koldt, men ellers så går det nok!
Prisoverslag: ca. 400 - 450 kr. for ingredienser til selve bryllupskagen (det er excl. marcipanovertræk, pynt og topfigur). Beløbet kan naturligvis variere alt efter om f.eks. Tobleronen købes på tilbud.
Sådan skæres kagen: