Forhindre fugt ødelægger badeværelsesmøbel?

I vores badeværelse sidder bruseren meget tæt på badeværelsesmøbelet (med håndvask mv). Dvs. når bruseren bruges bliver møblet ind imellem lidt vådt. Nu er problemet så, at fineren på møblet begynder at 'svulme op' - dvs, fugten gør, at skabet langsom bliver ødelagt for neden i hjørnet. Er der noget man kan gøre? Tænkte på at montere en metalliste eller andet??
På forhånd tak for en god idé
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du har så vidt jeg ved, ikke så mange muligheder. Presset træ (som næsten alle møbler er lavet af idag) kan bare ikke klare vand. Du kan derfor normalt ikke gøre noget for at redde dit nuværende skab. Ikke andet end at fjerne det fra badeværelset, lade det tørre, reparere det, og så stille det et sted hvor det IKKE bliver udsat for vand. Du kan naturligvis prøve at smøre det ind i voks, eller lakere det.... Men du vil uværgeligt komme til at "glemme" et sted og så trænger vandet ind alligevel.

Du bør istedet tænke på udskiftning, og vælge en bedre løsning. Hvis du har en god vask, så skal du jo bare lave et nyt underskab til den. Lav det evt. i aluminium, eller vælg en god ædeltræ at arbejde med, gerne noget du kan træbehandle, lærk er også meget populært fordi det er selvimprægnerende, og dermed tåler meget vand. Du kan naturligvis også bruge trykimprægneret træ, men jeg syntes selv at det lugter for meget når det bliver vådt. Pointen er at undgå presset træ eller ander organiske produkter der tager imod vandet.

Alternativt, så bliver du nødt til at installere en brusekabine, eller installere en vådrumsplade eller lign. til afskærmning af dit baderumsmøbel.

Reparation er selvfølgelig også en mulighed. Prøv at starte med at udskifte de "våde dele" med nogle nye plader. Men denne gang brug IKKE presset træ eller limtræ. Tag en tur i trælasten og køb noget rigtigt træ, ikke det billige byggemarkedsgøgl. Eller erstat pladerne med alu eller endnu bedre.. .MDF plader. DE kan holde til vandet, og så er de jo også ret billige.
Tak for det - tror jeg vil prøve at sætte en vådrumsplade ( plexiglas kan måske bruges?) op mellem møblet og bruseren - det må da tage det værste.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis