Havnene på Hven...

Hej alle.

Torsdag regner vi med at dunke en tur til Hven og tage et par overnatninger dér.

Hvilken af de tre havne vil I anbefale? Og hvad er det et must at se, udover Tycho Brahes steder?

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej

Har ikke været i land der, men kan sige at der generalt er godt fyld, op især i weekenden, så kom tidligt afsted.

Kyrkbacken virkede dejlig, der vil vi gå ind næste gang.
Norrenborg, ingen kommentare til den.
Bäckviken havde nogle enormt lange fortøjnings pladser, den båd vi kom med var 35 fod og fortøjningerne var alligevel for korte, desuden kraftige færgen bølger.
Jamen nys hjemkommet vil vi da selv give vores besyv med.

Vi endte i Kyrckbacken, og har lidt blandede oplevelser med hjem:

Der er rigtig få pladser med fortøjningspæle, så det foregår for det meste med hækanker. Bunden i dele af havnen er så 'plumret' at der bobler særdeles ildelugtende gas op, når ankeret bider, og det skal langt ud for at holde.

Fredag morgen blæste det pludselig op til 13-16 m/s, da lykkedes det at rive begge vores paraplyankre løs, så vi ret hovedkulds måtte finde en plads, hvor vi kunne ligge på langs til bro - og det tillader havnefogeden, en skrap dame, ikke i længden. Heldigvis tog vinden af henad eftermiddagen, så vi kunne lægge os rigtigt igen.

Havnen er generelt lidt urolig når vinden er i N/NW.

El-stikkene er ikke særligt godt fordelt, så man skal have en god lang ledning med til landstrøm. Og en del af stikkene virker ikke. El koster 35 kr/døgn, og det uanset om det er DKK eller SKR - på Hven afregnes til kurs 100 sad (og hvis vi proppede for 35 kr strøm i vores båd, ville den blive selvlysende og hænge 30 cm over vandet)

Når det er sagt, har vi også en masse godt med hjem:

Naturen er fantastisk, og havnen som sådan er meget charmerende. Bad og toilet er som det skal være, pænt og rent, og havnemoster går en runde og samler affald om morgenen. Havnekiosken har et beskedent men ok udvalg, og morgenbrødet er lunt og lækkert kl. 8 (en fordel at bestille dagen før, hvis man vil være sikker på at få).

Røgeriet laver rigtig lækre fisk, men vær der tidligt, hvis du vil have det bedste.

Der er en god halv times gang til øens købmand, som har lidt mere end kiosken, svarende til en mellemstor dansk tankstation. Eller tag bussen, den går hver time og koster 12 kroner. Så kan du også se Tycho Brahes museum, som er en spændende oplevelse, især hvis du tager forestillingen i 'den underjordiske' med (50 kr uden, 60 kr med).

Man kan vistnok leje en golfbil et sted midt på øen, det vil vi undersøge næste gang. Ellers er der de gule cykler, man ser overalt, de koster 60 kr/døgn. Vi havde vores egne med, men gad ikke pakke dem ud af agterkahytten, da man alligevel skal trække dem meget af vejen fra Kyrckbacken og op på øen p.g.a. en meget stærk stigning, og vi kun lå der 2 nætter.

Husk at besøge kirken, som er en sømandskirke - og utrolig smuk indvendig - og tænde et lys for alle os, som færdes på vandet.

Vi kommer bestemt tilbage til Kyrckbacken en anden god gang, men vil også prøve de to andre havne ved lejlighed - med danford-ankre og lidt mere svensk valuta købt til kurs 80...

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

Tilføjer lige et par billeder fra Kyrckbacken

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis