flytte trappe mellem 1. og 2. sal

Hej herinde,
Vi har en lejlighed beliggende på 1. sal hvortil der hører 2. sal som ikke er godkendt til beboelse men i boligstand - som vi gerne vil have gjort godkendt (hvad kræver dette?)
Nu går man ude fra gangen og op 2.salen, vi vil så gerne opsætte en ny trappe inde fra lejligheden, så de to sale bliver integreret. som jeg ser det skal vi have en ny trappe + et nyt hul i loftet på 1. salen samt fjernet en trappe og lukket et hul - hvem skal vi have til at hjælpe os med dette projekt og er det et dyrt projekt vi er på vej til at kaste os ud i?

venligst, Maria
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej

Det lyder som om der er mindst to i skal have snakket med om dette projekt inden i overhovedet kommer igang med priser og yderligere planlægning.

Først skal i have ejerforeningens accept af at det er Ok at i inddrager 2. salt i jeres beboelse. Og det vil sikkert betyde en del vedr. jeres ejerforenings bidrag osv ( det er normalt nget der går efter bolig arealets størrelse ) Og loftet her sikker været betragtet som en slags fælles areal, fælles depot før, altså medmindre I allerede har en tinglysning af at arealet er jeres. Og kun jeres. Jeg går ud fra der er tale om en ejerforening og der er tale om et etagebyggeri med ejerlejligheder. Men mon ikke det er noget lignede med anpartslejligheder...

Der kan være nogle ting omkring at inddrage tagrummet der gør at bebyggelsegraden overskrides, eller at den udnnyttes på en måde så de andre ejerere ikke får tilsvarende muligheder og måske ( sandsynligvis ) vil de have en økonomisk kompensation for dette.

Ofte ses det at der i andelsboligforeninger udstykes gamle tørre lofter til boligformål, med den klausul at det fremover ikke er andels eller ejerforeningen der str for vedligehold af taget, men derimod den til enhver tid værende ejer af den nye loftbolig. En ikke helt uvæsentlig forpligtigelse i årene frem over... Så det kan også blive jer der ender som sorteper...

Derud over er kommunens tekniske forvaltning den myndighed der nok bedst kan hjælpe jer med at få check på diverse krav. Her tænkes på adgangsforhold, rednings veje, isolerings forhold osv. Der kan være meget der skal tages hensyn til.. Og kommunen er den mest centrale myndighed. Og hvad der ellers skal konsulteres af myndigheder vil de sikkert kunne hjælpe jer med.

MVH Njord
okay, og tak for dit svar. vi bor i et hus - ideel anpart hvor 2. salen hører til vores lejlighed. vi har adgang til 2. salen nu - vi skal bare først ud af vores lejlighed og så op. Dvs. trappen skal faktisk bare flyttes en meter mod højre så den istedet går indefra lejligheden.Ja jeg skal da vist have snakket med teknisk forvaltning....

endnu en gang tak
Husk at fortælle om hvad de sagde på teknsk forvaltning... så bliver vi alle lidt klogere...wink

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis