Sløv starter

Hej.
Jeg har en Ford Escort 1,6 fra '91, der er begyndt at blive træt af at starte. Bilen "starter" godt nok første gang man drejer nøglen, men går ud nærmest med det samme igen. Altså motoren tænder, men som om det kun lige er et par omgange den når at tage før den dør. Det kan man så prøve efterhånden 3-4 gange før man finder det helt rigtige sted speederen skal stå or at holde den igang. Giver man for lidt dør den som beskrevet ovenfor. Giver man den for meget sprutter den noget i det og lyder ikke super sund. Når vi f.eks. skal bakke ud af indkørslen skal den også have rimelig med gas samtiddig med at man virkelig skal file på koblingen for ikke at motoren skal dø ud.
Konen havde desuden en del problemer med at komme fra arbejde idag, da bilen satte ud hver gang motoren fik lov at gå i tomgang. Altså ved lyskryds og i rundkørsler. Det er nærmest blevet værre og værre de sidste 3-4 dage. Nogen der lige kan sætte en finger på problemet?
Jeg vil gætte på at det er noget med tilførelsen af benzin, men jeg er ikke uddannet mekaniker. :-D

Nogen gæt?

Henrik
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kan også være for dårlig lufttilførsel p.g.a. beskidt luftfilter. Prøv at pille filteret ud og se, om det hjælper, det koster i hvert fald ikke noget, og er et forsøg værd.

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

Jeg vil kigge på det imorgen formiddag - I får at høre hvordan det går. smile

Henrik
Hej,
Så vidt jeg husker er den med karburator ?
For det er ganske givet blot et spørgsmål om at få den justeret - choker, tomgangshastighed og evt. tænding. Dette burde ikke tage mere end en halv time på et værksted.
Med venlig hilsen
Vangsøe

Vangsoe
Hej.

Så har jeg lige været ude og rode lidt. Luftfilter er der ingen synlige syndere på. Alle 4 tændkabler giver gnist. Jeg kan ikke tjekke tændrørerne da jeg ikke har en sådan nøgle. Jeg regner da med at der er karburator på den. smile Der står EFI på den som jeg går ud fra står for elektronisk benzin indsprøjtning.
Jeg lagde mærke til noget nyt mens den stor i tomgang. Hvis jeg giver den lidt gas og slipper speederen igen, går motoren helt under tomgang, og motoren ryster en del i et par sekunder. Derefter vender den tilbage til normal tomgang. Så normal som det kan blive med en bil fra '91. smile

Henrik
Annonce
Hej,

EFI - ja så er den med indsprøjtning og ikke karbs.
Kan være flere ting - temperaturfølere - der er flere, MAP sensor eller luftmængdemåler - defekte vacumslanger osv. - du er nok nødt til at have dyret på værksted - eller i hvert tilfælde selv checke om der er defekte vacumslanger nogen steder ( der er nogle stykker på en EFI motor ).
Du kan evt. lige prøve at tage plus-polen af batteriet et par minutter. På denne måde 0 stiller du computeren til indsprøjtningsanlægget - den kan så gå noget ujævnt et stykke tid, før den genlærer de forskellige værdier - men det er da et forsøg værd.
Med venlig hilsen
Vangsøe

Vangsoe
Jeg syntes at det lyder som den føler der sider på minifolen på biler med elektronisk indsprøjning, jeg ved ikke hvad den hedder men er den defækt kan bilen ikke selv justere dens brændstof forbrug og vil derfor sætte ud og have en dårlig gang. Det skal lige siges at jeg ikke er mekanikker og kun ved dette pga. at jeg har været ude og prøvekøre en bil hvor denne føler var blevet stjålet fra og derfor kørte ad H...... til og ikke kunne holde tomgang, da føleren blev monteret gik der nogle minutter og bilen kørte som den skulle.

jeg håber at det kan hjælpe dig.

M.v.h. Thorleif

Bygningssnedker ved den Vejlensiske ådal.
Har haft samme problem i min firma bil(bilen er magen til din)Det viste sig at det var tomgangsreguleringen der var gået i stykker pris for resevedel og montering cirka 2000 inkl momssad
PS: kan også være lambda sonden.

Med venlig hilsen
Vangsøe

Vangsoe
Citat fra Vangsoe

PS: kan også være lambda sonden.

Med venlig hilsen
Vangsøe


Det var den føler jeg tænkte på, jeg kunne bare ikke huske hvad den hed hehe.

Hilsen Thorleif

Bygningssnedker ved den Vejlensiske ådal.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis