Isolering af kældermure

Vi har lige købet et hus fra 1930 og isolering er ikke det, de tidligere ejere har gjort mest ud af... Da vi ønsker at benytte kælderen til bl.a. badeværelse og kontor, ønsker vi blandt andet at isolere kældermurene udefra.

Ydermuren er enkelte steder let opfugtet, fordi nedløbsrørene heller ikke har været ført til brønd.

Vi påtænker at grave ca. en meter ned omkring huset og montere isolerende plader.

Har nogen erfaringer med dette? Hvilke materialer egner sig særligt godt til formålet, hvor tykke bør pladerne være, bør murene forbehandles på en særlig måde - fugtspærrer eller lignende -, og hvor langt skal vi gå ned samt hvilke forbehold, skal vi tage for at undgå kuldebroer i hjørner, mellem gulvisolering osv.

På forhånd tak for hjælpen!!!
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har et hus fra 1973 hvor vi skal igang med at fugtsikre kælderen. Har derfor undersøgt lidt ved familie og venner og kommet frem til følgende:
Icopal Universal - plader til udvendig montering (se Icopals hjemmeside og brochure som viser meget præcist hvad der skal laves) og HUSK at der SKAL etableres dræn i bund ved underkant af pladerne, ellers risikerer i at vandet kan danne en vandlås og vandet stige op mellem væg og plader i stedet for at blive ledt væk. Gå efter den rigtige = store omgang for at ikke at beskadige huset.

HenrikJ
Hej Henrik
Tusinde tak! Har også lavet rundspørge blandt venner og familie og de mente, at mursafalt som fungtspærrer og efterfølgende opsætning af flamingo var nok (med en alukant øverst til pynt og afskærmning), men vil lige se på Icopal og jo et dræn lyder meget fornuftigt! Hvor langt graver I det ned? Helt til fundament eller bare under niveau for det indvendige gulv?
Mvh.
August
I ældre huse, hvortil dit absolut hører, er det ganske normalt, at fundamentet kun går ned til kældergulvets plan.
Pas derfor på når du graver, man bør aldrig grave ned under fundamentets niveau for så giver det revner, når huset sænker sig.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis