Benzin til de hardcores kædesave?! (høj oktan)

Jeg har for nylig fået fortalt om noget benzin som de rigtigt hardcore bruger til deres kædesave. Jeg ved desværre ikke meget om det, ud over at det skulle koste en 30-40kr literen. Hvis i kender til noget af denne slags (til 2-strokes) så vil jeg meget gerne høre fra jer! Gerne hvor i landet man kan få det, og om det har en effekt eller bare er en gimmick! smile

mvh. Phillip
Jeg har for nylig fået fortalt om noget benzin som... Vis hele indlægget
37 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Skrevet af <a href='https://www.lav-det-selv.dk/Medlemmer/Profil/userid/2390' class='af-profile-link'>Håndværkeren</a> på 07-01-2015 21:45
<p>Det er 5 år siden at der sidst blev skrevet i denne tråd, så det er lidt sent at spørge <img src="https://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/tongue2.gif" /><img src="https://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/wow.gif" /></p>


Men stadig relevant ;-)

/Husted

Skrevet af <a href='https://www.lav-det-selv.dk/Medlemmer/Profil/userid/21246' class='af-profile-link'>je__ns</a> på 07-01-2015 21:47
Jeg har brugt Aspen i mange år, på forskellige maskiner, og aldrig oplevet problemer, både på 2-takt og 4-takt.

Men man må vist ikke blande almindelig benzin, og Aspen, så er det man får problemer. Så kør den helt tør, inden du hælder en anden type på.


Jeg køre også aspen på 150cc 4 takt fra 09. Tænker jeg skal justere luft og brændstof forholdet men læste lige den kommentar om membranen og vil høre om der er noget hold i det? Har læst det flere attest

/Husted
nu er jeg også med på alkylat vognen. på min hækkeklipper stihl hs56 c. ja det er meget mere behageligt at bruge hækkeklipperen og lugter ikke af brænt olie.fra udstødningen. men mere at hæk afklip. fra lydpotten. ved afgangs røret. med motoren slukket. og sviner mindre i motoren.mere rent udstødning.
Skrevet af hans2.hansen på 30-12-2008 18:44

man kan hælde nitro i benzinen blandingsforholdet 10/1
så for man mere smæk i optrækket

på de omtaldte maskiner.!!!

jeg blander selv olie i benzin forhold 2% blanding med de grønne 2t olie

de er til motorer med høje omdreninger.!

til motorsav  men har den stået ca 2måneder så er det knallerten der tager den.!

Nitro eller Nitromethan som det er, bliver en noget dyr omgang, koster ca 1000kr/liter og er derudover ret svært at få fat i.

Men mon ikke det er Methanol der er tale om, dette kan købes med tilsat nitromethan, man kan også køre på det rent, så bliver maskinen ret hæftig, i de ca 1-2 minutter den holder

Kendte en der sejlede konkurrencer med fjernstyrede speedbåde, og forhandlede brændstoffet, så der blev forsøgt med ren nitromethan, båden blev ret så heftig (ikke at den ikke var det i forvejen med 140Km/t) men motoren holdt ca 40 sec.

 

 


Mvh
Martin

Cand alt. med speciale i det jeg finder spændende.
Hej.
Kører selv med Aspen på både hækkeklipper, motorsav og buskrydder.
Er for nylig også begyndt og købe ikke olieblandet Aspen og bruge det til plæneklipper og fræser.
Foruden det skulle være mere miljøvenligt så er det langt bedre for din motor. Har altid haft problemer med og få motoren på min plæneklipper til og gå jævnt. (Er en Honda motor) det problem forsvandt fuldstændig efter skiftet til aspen.
Husk Aspen er kun et fabrikat af miljøbenzin og der er flere der laver det blandt andet stihl, men er typisk lidt dyrere.

Aspen kan købe rigtig mange steder. Men min erfaring er at byggemarkederne tager alt for meget for det. Typisk omkring 200 kr for 5 l.
Køber selv ved den lokale maskinforhandler. Der koster det 150 for ikke olieblandet og 164 for olieblandet.
Bruger man en del er liter prisen billigere på en 20 l og langt billigere på en 200 l.
Annonce

Jeg har lige købt en ny buskrydder til firmaet, vi har altid kørt med miljø benzin, og køber det ikke samme sted som jeg købte rydderen.
Mekanikeren fortalte at langt de fleste småmaskiner de fik til reparation havde kørt med almindelig benzin, som kunden så selv havde blandet. Det var som regel karburatorproblemer de kom med.

Så Aspen og lignende miljø benzin er ikke kun god for dig, men også for din maskine.

neobert. nitrometanol. det er dem der bruger til rc biler. (brændstof biler). og der er smæk på derres små motorer. og de kan køre mellem 60-80 kmt. og højrere. hvis de bliver udpint. til hastigheds rekord. hvor de blæsser med over 120 kmt. eller mere. ja. alkylat benzin er mere behageligt at bruge. og giver mærkbart bedre gas respons. og køre mere jævnt. hækkeklipper. og motorsav.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis