Rustfrit stål er ikke bare rustfrit stål. Der findes et hav af forskellige typer. I de fleste tilfælde er det ikke magnetisk, da de metaller der i legeringen, "fortynder" jernet så meget at magneter ikke længere binder. Men det rustfri stål man bruger til knive er magnetiske, da det er en anden legering.
Jeg er selv maskinarbejder, og arbejder til dagligt med rustfrit stål, der bliver brugt i fødevareindustrien. Men mig bekendt bliver det jeg laver ikke opvarmet, så det evt kunne afgive noget.
Den viden jeg har tilegnet mig er at ja, en typisk alm rustfri stållegering indeholder metaller, der ved opvarmning kan afgive giftstoffer.
Typisk når man indkøber stål, så vælger man en legering, der i dit tilfælde, ville kunne bruges til opvarmning af mad.
Men når man ikke ved hvilken legering man har, så har man ikke en chance for at vide hva den indeholder.
Når det er sagt så kender jeg også et utal af mennesker der har fået grillriste, som huleboeren også siger, og de fleste har da overlevet, og jeg ville ikke selv være så nervøs for det.
Men jeg vil også lige nævne at der (ifølge min ringe viden) er stor forskel på det rustfri stål man finder i stænger (til riste), og det man får i plader.
Bon appetit