Kan kun erklære mig enig med de fleste af svarene....
Vi griller også meget nu da vi har fået et "rigtigt hus", så er det blevet lidt lettere.
Nogle "småtricks" som jeg selv benytter er:
- Istedet for grillstarter, så kan du hvis du har en lidt stor kugle grill købe en lidt mindre rist (tror nok nogle af de dyrere Weber har det som standard), eks i silvan eller et andet sted der sælger grill tilbehør, og lægge den som "kul-underlag" under grillristen, men stor nok til at du har luft unnder dine kul. Når du lægger et par optændingsblokke rundt om, knuser en blok i småstykker, og så lægger kul på og tænder, så fungerer det præcis som en grill starter, og du kan "overdosere" kul hvis du vil, så du ikke behøver TO startere hvis du har en meget stor grill. Som ekstra bonus kan du flytte alle kulene over i den ene side af grillen så du har en lunken, en varm og en meget varm zone på din grill (højre, midt og venstre), det er ENORMT praktisk når man eks. har noget færdigt, men ikke nænner at tage det af grillen før det skal spises.
- Hvis du VED du skal have en "lang fest", eller hvis du skal lave eks. and eller flæskesteg, og derfor har brug for ekstra lang tids "guf" på din grill kan du når de første kul begynder at varme godt, lægge yderligere et lag ovenpå. Disse skal lige brænde igennem inden de begyner at varme, og du kan derfor lige få 30-50 minutters ekstra varme på denne måde (afhængig af typen af kul/briketter - Jo længere tid de er om at "tænde" jo bedre), samtidigt med at du kan hæve temp i din grill hvis du lægger låg på (!) Du kan naturligvis efterfylde kul senere på aftenen, men det er så besværligt hvis man først lige skal have grillristen af,
- Et ekstra stykke "guf" til de voksne, især hvis man er ved at løbe tør for pølser er: RUGBRØD ! Grillet rugbrød med masser af olie, lidt salt og nogle gode stærke peberblandinger på.... Det er guf. Og du KAN næsten ikke brænde dem på, fordi der er altid nogen der gerne vil have dem helt forkullede.
- En meget overset spise på grill er LAM. Og et par lammekotteleter er præcis lige så lette at lave som et par svinekoteletter. Køb gerne et par stykker når du ser dem. Det bringer lykke til en grillfest.
- Fortsætter aftenen til ret sent, og du stadig har varme på grillen, men nu plages af "skumringsmyg", så stil grillen "i vindretningen", og hæld en håndfuld kul på (bare en 3-5 kul så der kommer lidt mere gang i grillen igen), og lidt knust hvidløg eller kanel, og så et par spiseskefulde madolie. Grillen vil begynde at ryge lidt indtil det meste af olien er brændt af, men myggene vil holde sig væk en times tid endnu (fra vindretningen i hvertfald).
- Brug gerne grill hele året hvis du kan lide grill mad. Du BEHØVER jo ikke at stå ved den hele tiden, og du SKAL heller ikke sidde ude for at spise grillmad. Eks. juleanden bliver ENORMT sprød og dejlig hvis man griller den.
- HUSK AT RENSE DIN GRILL ! Du må endelig ikke lade rist eller grill stå med gamle rester af med eller kul. Og du må endelig ikke bruge vand på grillen når der er varme på. Disse ting udsætter grillen for "stress" og kan betyde permanente pletter, rust eller det der er værre. Behandl din grill godt, og den vil behandle dig godt.