Internet og børn

Jeg har planer om at benytte en ældre PC som en form for gateway/proxy for at kunne beskytte mine børn fra de værste sider når de surfer på internettet. Er der nogen der har erfaringer med dette? Med programmer eller lignende? Jeg ved ikke om Norton internet security er egnet? Essensen er at ungerne skal koble op til internettet fra deres respektive PC'ere gennem denne server-PC'er - og denne server PC'er skal så kunne filtrere/lukke for udvalgte hjemmesider. Endvidere ville det være fint hvis denne PC'er kunne agere som en firewall (og så skulle den kunne tildele IP-adresser til de PC'ere som skulle forbindes til internettet gennem den)!

Er der nogen der har nogen erfaringer med dette?

Knaswink
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Knas.

Det kan godt lade sig gøre, men jeg ved ikke præcis hvordan, sådan step by step. Jeg er sikker på at du kan google noget brugbart frem.

Jeg ved godt du ikke efterlyser det efterfølgende wink , men den generelle anbefaling fra "folk, der ved noget om den slags" er, at både computere og TV ikke er noget hverken børn eller ret unge bør have på egne væresler (det lyder som om det er det setup I kører, ellers har jeg fejltolket dit indlæg). Elektronik og software er ikke intelligent nok til at sortere godt nok. Disse apparater bør i stedet stå i fælles arealer, så ungerne både ugenert og uden at føle sig overvåget, ganske naturligt vil undgå alt for meget underlødigt indhold (man skal selvfølgelig ikke hænge dem om skuldrene konstant).

Samme personer ("dem der ved noget") bruger blandt mange andre grunde den, at man skal tænke på sine børn som værende lette at præge. Afhængigt af deres alder, vil de ofte gå og tumle med mange ting omkring deres egen identitet og deres sociale relationer, og et i en overgansperiode lidt usikkert, måske lidt trist barn, er let påvirkeligt, hvis det sidder alene, lidt "isoleret" fra resten af dets familie.

Mine egne unger er endnu ikke gamle nok til at benytte diverse medier på egen hånd, men TV og computer på deres værelser - det får de aldrig.

Med velment hilsen.

Med venlig hilsen
FlemmingB

Hej FlemmingB
Tjah, vi har sat grænsen ved fjernsyn på eget værelse (selvom medierne har det med at smelte sammen). Men ud fra at skoleopgaver også snart kræver at opgaver bliver lavet fra PC, har vi valgt at sige PC på eget værelse er OK.

Og om der bliver spillet alene på nettet fra kontoret eller fra hans værelse kan vist komme ud på et. Ellers er jeg meget enig i dine betragtninger om det at mure sig inde med problemerne :-)

Knaswink
Et afledt spørgsmål: Hvis jeg nu tilslutter to printere til min "server", så kan disse to vel benyttes af alle på netværket (hvis de bliver sat op som delte)? Eller skal man have fat i en print-server boks?

Knaswink
Hej Jeg tænkte om du ikke har en router den kan du da sætte op til frasotere diverse sider, men skal ikke gøre mig helt klog på det ved kun hvordan jeg gør på min smile og husk at installere noget pop op killer wink

Hmm forstår ikke hvorfor Børn ikke må have pc på værelsen har selv en datter på 10 år og hun bruger den tit også internettet måske skulle man bare infomere sine børn om hvordan disse medie skal bruges og med hensyn til porno ja så er det jo efter hånden over alt. man kan jo ikke beskytte dem for alt måske skulle man bare snakke med sine børn om det og på den måde de for et godt forhold til det at bruge nettet for vi skal jo huske på at der er også meget godt de kan benytte sig ad på nettet.

p.s hvis man fra holder dem at bruge det vil det bare gør det mere spændende at lede efter det forkedte stof.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis