skillevæg.

Vi skal bruge den ene ende af vores stue som soveværelse. Der sidder allerede et stykke væg i hver side, der hvor vi skal dele stuen af. Men hvordan gør man med hensyn til døråbning? Hvis den dør vi skal have i, er ca. 72 cm. hvor stort skal hullet så være? Og hvordan sørger vi for at væggene bliver lige, når der nu sidder vægstykker i forvejen? Vi har tænkt os at sætte døren der hvor der sidder væg, så vi skal altså bare sørge for at det bliver lige ( eller plan?) i den anden side. Tusind, tusind tak til alle der gider hjælpe.

Mange hilsner
Karina
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Karina.

Det er svært at beskrive hvordan det allerede ser ud, men jeg bliver lidt usikker, når du spørger hvordan det bliver lige (plant). Er væggene ikke over for hinanden?.

Hvis de er, og der er meget mere end dørens breddes + indfatning, skal I lave en trækonstruktion som I kan beklæde med gipsplader og isolere inde imellem. Altså af lægter i træ, der afpasses isoleringen (Rockwool/Glasuld) både i tykkelse og i bredde/højde. Men først og fremmest skal I have fat i en karm der passer til døren. Og regn så med et par cm. fra karmen til væggen, og byg det op derefter. Karmen klodses op og skrues så fast i disse lægter som væggen skal slutte med mod indfatningen.

Det er forholdsvist nemt nok at lave, og når I nærmer jer målet, skal isoleringen bare skæres så det passer.

Mvh. JørgenE

Mvh. JørgenE
Jeg læser det som om i kun har et vægstykke i den ene sidde og derfor skal bygge hele væggen op i den anden side af døren.

Det er meget nemmere at lave det med stålgerigter og gipsplader end med trælægter.
Gå ned til det lokale byggemarked, de har brugsvejledning til et sådant projekt og det er ret simpelt.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Helt enig med stål-profilerne, men det er også dyrere.

Vores kontor er opbygget med stål-profiler/gips, men det er en afvejning af håndværkertid ctr. pris på materialer.

Hjemme bruger vi træ, for der bruger vi ikke håndværkere altid.

Mvh. JørgenE

Mvh. JørgenE
Specielt hvis man skal arbejde med rum med stor loftshøjde kan de være svært at finde ordentlige lægter... Og her har man en kanon fordel med stållægterne de er lige og der er ingen problemer med at de måske ikke er helt tørre på tømmerhandlen og når de så kommer indenfor og tører så bliver de måske lidt skæve eller vridder. der er desuden huller til at trække ledninger osv.
Så vælger du træ skal du chekke de enkelte lægter ordentligt. De billige bygge markeder (fx. Jem og fix) har ofte lægter og reglar i en ret dårlig sortering, men for 1-2 kr mere / meter får du super varer hos en "rigtig" tåmmerhandel. Det kan betale sig ved skillerum osv. Men naturligvis ikke altid.

Venligst Njord smile

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis