Installation af vaskemaskine i køkken

Hej!
Vil høre, hvad det kræver at installere en vaskemaskine i et alm. køkken. Vi bor i lejlighed, hvor der ikke umiddelbart er andre oplagte rum at placere den i.
I dag er der afløb til køkkenvask og naturligvis vand til armatur. 2 faset strøm må kunne trækkes fra ovnstikket ?!? (måske kan ovn så ikke køre samtidig)

Vaskemaskinen skal stå ca. 4m fra afløbet til køkkenvask. Vi har overvejet en løsning med en slange, der midlertidigt kan tilsluttes armatur, når der vaskes -og hvad så med kontraventil ?. Kan afløb foretages direkte til håndvask, eller er trykket/vandmængden for stor?

På forhånd tak for svar !!!
MVH
Peter
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er ikk Proff eller noget inden for området men, tilslutning til amatur sku være helt ok og kontraventil?? maskinen styrer jo selv hvor meget vand den tar ind så den sidder vel i maskinen?? Afløb i vasken ka du ikk, der er tryk på noget vandet kommer...ikk noget vildt, men nok til at du vil få vand over det helesmile
I byggemarket ka du sikkert få et afløbsrør med indgang til bla. opvaskerafløb, som du ka montere i stedet eller uden på det afløb du har under din vask.
Håber det ka hjælpe lidtsmile
Tak. Har snakket med en fagmand i dag. Han påstår, det er muligt at begrænse udløbstrykket ved at sætte en muffe på, så det kan optages af håndvaskens afløb.
Det kommer så til at tage lidt længere tid at tømme maskinen, men det betyder ikke alverdens.

Mht. strøm, skulle de fleste vaskemaskiner idag kunne køre på 230V, fortalte han mig. Mon det har nogen betydning for hastighed og centrifugering?

Og mht. tilbageløb fra vaskemaskine til vandforsyningen - det skulle ikke være muligt jf. ventil i vaskemaskine.
Jeg vil råde dig til at tale med udlejer og evt. forsikringsselskab før du installerer dette. 4 m lange slanger gennem køkkenet vil give store muligheder for omfattende vandskader, hvis en af dem får en læk og så vil det være grusomt, hvis der ikke er en forsikring, der vil dække reparationen.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis