Jordvarme.

Jeg har fået tilbudt et gammelt hus, hvor varmeforsyningen er en såkalt jordvarme, indlagt med diverse slanger gravet ned i jorden.

Jeg viste ikke engang, at sådan noget fandtes, er der nogen her, som har kendskab til jordvarme, hvordan det fungerer og er det noget som lønner sig, eller skal man holde sig fra et hus, med sådan en installation ?

Mvh
Selvbyggeren
Jeg har fået tilbudt et gammelt hus, hvor... Vis hele indlægget
17 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
jordvarme er en BILLIG varmekilde uanset strømforbruget, Det man skal bide mærke i med jordvarme er at den rent faktisk gir varme i forholdet 1 - 3,5 dvs bruger du en kilowatt strøm til at drive anlægget, ja så for man 3,5 kilowatt varme ud af det ( eller kulde, man kan såmænd også bruges den som nedkølling af hytten på de varme dage. Til dem der har hørt den skader plantelivet, så er dette ikke sandsynligt, da varme slangerne ligger så dybt. Og træer vil den aldrig kunne ødelægge, for man er jo ikke så dum at lægge slangen ved siden af en stor birk der møver sig frem med rødderne, for det ville med tiden få slangen til at briste. en sidste ting er at der i den dybde hvor slangen ligger ALTID er 8 grader varmt, sommer som vinter....det er det der er hele fidusen og det der sikrer at den aldrig fryser.
Ang. den væske der fyldes på slangerne, ja så er det såmænd ikke værre end at man kan gå ned på sin lokale tankstation og hente nogle liter kølervædske til bilen, for det er den vædske der skal bruges til processen........og den skal IKKE fyldes helt op med Glyckol som det hedder, bland med vand så indholdet er 20 % køle vædske og resten vand....og det kan man jo selv fylde på.........men det er YDERST sjællent der skal efterfyldes da det er et helt lukket system.

Balle
lige en lille komentar...HVIS jordvarme slangen skulle briste og man aligevel kun har græs i haven, ja så er det ikke være end at leje en rendegraver og skifte den selv.
det kan klares på en weekend eller to hvis man gir den en skalle og slangen koster cirka 10,50 pr. meter , udgiften er tjent hjem i løbet af et år eller 2 alt efter hvad man sammenligner med. ( en del kortere når nu olien er så dyr som den er nu )

Balle
Hej
Ja lige et par kommetarer:
Der skal ikke fyldes kølervæske på af og til, for så er anlægget utæt og det er meget sjældent. ( Slangerne i haven).

Kompressorerne yder idag 4,6 kwh for 1 kwh strøm.

Jordvarmen er helt problemløs. Har haft det nu i 15 år og anlægget er 24 år gammel, dog er der kommet nye kompressorer til og her er det vigtig at du ikke får kompressorerne fra Vølund, da disse ikke holder ret længe.
(Fået Vølund skiftet til andre under Garanti)
Du skal checke at kompressorerne virker og de 2 små ekspandionsbeholdere, som sidder i bunden( dette kan kun en vvs måle om de er ok, kan evt indføjes i kontrakten at dette skal være ok.

Hvis Kompressorerne skal laves, så få et køleservice firma til at lave dem, det er ½ pris.
Ny koster cirka 12.000 kr.

Det eneste du skal gøre er at checke vandtrykket i systemet (Radiator + Jordslangerne) og om nødvendig efterfylde med vand.

Få en skjult rørskadeforsikring, da denne dækker også jordvarmeslangerne, det gør Tryg forsikring eks. + (miljø hvis kølervæsken løber ud).

Om efteråret, når anlægget begynder rigtig at arbejde igen, kan den sætte ud et par gange og skal evt. justere lidt på trykket på kompressoren.

Ellers kan du bare sidde om nyde dine hobbyer om spare penge og lade den arbejde.

I forhold til luft til luft systemet, da giver denne her også varme når der er 20 graders frost.
koster ikke ekstra med skal bare tilføjes.

Slangerne er gravet ned i en dybde af minimum 180 cm, så det kan man overhovedet ikke se i haven, men der skal da nok være anlæg hvor slangerne ligger længere oppe.


Jordvarme anlæg sælges da også i dag og nu igen i stigende grad, da disse er meget lønsomme. biggrin biggrin

Med venlig hilsen

Søren
Er interesseret i et jordvarmeanlæg på min landejendom, men tænker på om el-priserne i fremtiden vil stige, så det ikke kan betale sig i forhold til træpillefyr.
Hører at Vølund pumper ikke holder længe. Hvilke pumper kan anbefales?
Carsten
Er på udkig efter et jordvarme-pumpe. Det er lidt af en jungle.
Har læst at Salling vaske- og køleservice har udviklet en meget effektiv pumpe/kompressor i samarbejde med teknologisk institut.
Er der nogen der kan anbefale den.
Vølund er de mest erfarne på markedet, men kompressorne skulle ikke holde mere end 10 år.
Håber at få et par gode anbefalinger?
Carsten
Kan se der STADIG er en del fordomme mod jordvarme. Til alle tvivlerne tag en tur til sverige.... her har rigtig mange nyere huse jordvarme.
Derudover undrer det mig at ingen har henvist til denne side: http://www.nrgi.dk/sw14431.asp

Mine hurtiger argumenter FOR er:
1kwh EL koster omkring 160 øre. Langt de fleste jordvarme anlæg får det 3 dobbelte energi ud i forhold til det tilførte. DVS at en kw varme koster kun 1/3 Det er så omkring 53 øre. I en liter olie (eller 1 m3 gas) findes der 10-11 kvh varme. Olie ligger omkring 7.50 Kr. pr liter Prisen pr kwh "olie varme" er derfor i bedste fald 7.5kr/11kwh =68 øre (og den har fornylig været langt højere)

Derudover er der jo hele forureningsområdet hvor den strøm du køber er produceret på el kraftværker der filtrerer røgen for partikler (og om nogle år også kondenserer CO2 væk) Gør et moderne oliefyr det ? Nej vel.

Kun perfekt er "godt nok"

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis