Tvangsauktion !

Hej med jer alle

Hvis man kommer på den tanke at købe hus eller andet på en tvangsauktion, er der så noget man skal være specielt på vagt over for, jeg ved godt at varen er som beset og der kan ikke rettes nogen form for regres mod tidligere ejere eller andre, men overtager tingene som de nu er og forefindes.
Det jeg tænker på er noget der kaldes største beløbet, det er vist tidliger forfaldne beløb som man skal betale ud over budsummen. Hvornår forfalder beløbet ??

Hvad er reglerne omkring betaling af selve budet ? Skal man have beløbet med i kontanter eller er check eller dankort OK ??

Er der nogen form for auktionstillæg, som køber skal betale ??

Hvad med tinglysning ??

Er alle dokumenter klar til tinglysning eller skal man så først igang med at lave papir arbejdet bagefter for egen regning ??

Har man ret til at "smide" en tidligere ejer på porten den dag men overtager eller er han/hun sikret gennem lejeloven og de forhold der her er beskrevet omkring opsigelser ??

Opnår vedkommende lejer rettigheder hvis man er flink og ikke får han/hende smidt på porten straks efter overtagelse ??

Mange spørgsmål men også et interesant emne !

Har du gode/dårlige erfaringer så skriv om dem..

Venligst Njord smile

MVH Njord
Hej med jer alle Hvis man kommer på den tanke at... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej igen (efter en lille pinseferie)

- umiddelbart kan det være svært at forstå - og at forklare - men jeg skal forsøge !.

Du skal indledningsvis tage som udgangspunkt, at mange af de virksomheder der lever af at financiere fast ejendom - og som derfor har pant - ikke lever af at eje/drive fast ejendom hvorfor man efter en overtagelse på en tvagsauktion typisk vil forsøge at sælge ejendommen videre.
Problemet for fx. en Bank med et pantebrev er kort følgende:
- hvad er værdien af ejendommen
- hvor mange er interesseret i ejendommen
- hvor lang tid vil det tage at sælge ejendommen (liggetidsomkostninger)
- hvad koster det at sælge ejendommen
- hvem skal "passe" ejendommen indtil den sælges
- osv. !
Dette medfører, at de fleste Banker o.lign. heller vil have en kurs hér og nu end en "lodseddel" ved tvangsauktionen.
Hvis du sætter tal på ovennævnte - så koster det typisk kr. 50 - 100.000,00 at sælge en ejendom, liggertidsomk. for fx. 6 mdr. kan for en Bank nemt løbe op i 20 - 30.000,00 og de øvrige usikkerheder/ricisi kan også (afhængig af beliggenhed, stand osv.)udgøre et ikke uvæsentligt beløb.
Da man som "privat" (hvis man fx. selv vil bo der) ikke har disse omkostninger - så har du herved det "prismæssige gab" der giver begge parter muligheden for en "god handel" - ved at sælge fordringen inden auktionen.
Fordelen for dig som køber er, at hvis du fx. har købt et pant på kr. 100.000,00 for kurs 50, og dette pantebrev ligger på 2. prioriteten efter fx. et kreditforeningspantebrev på kr. 500.000,00, så kan du på en auktion byde op til kr. 600.000,00 for netto kr. 550.000,00 - hvilket vil give dig en fordel/rabat i forhold til en anden der tillige ønsker at købe ejendommen. Hvis budsummen fx. så ender på kr. 610.000,00 med dig som højestbydende - så har du reelt set kun givet kr. 560.000,00 for ejendommen. Hvis du vælger at "stå af" og lader en anden få ejendommen for kr. 610.000,00 - så har du tjent kr. 50.000,00 !!.
Men husk der er også en risiko - nemlig hvad hvis budene for ejendommen stopper på kr. 500.000,00 - så har du betalt kr. 50.000,00 for noget som intet er værd !!!

mvh. JanP
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Tak for din udredning !!

Du har da ret godt check på det der !!

Men altså må det handle om at købe sig ind i et af de første panter og gerne et ret stort et. Og naturligvis til en lav kurs...

Tak for svaret

Venligst Njord smile

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis