hæve terrazzogulv og lægge fliser

Vi har et gammelt terrazzo gulv, som vi gerne vil hæve og lægge fliser på. Gulvet kan hæves godt 10 cm. Vores spørgsmål går på, om man bare kan hælde beton ud over det eksisterende terrazzo gulv? Samtidig vil vi meget gerne vide noget om blandingsforhold, materialer, metode osv.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du skriver at gulvet KAN hæves 10 cm, skal det hæves så meget? Ellers er det da meget nemmere bare at rette det af med selvnivellerende "cement" og lægge fliserne her på. Terrazzogulvet er et glimrende støbeunderlag. Kanterne kan, hvis de "stikker op" males eller gemmes med en flisekant. God fornøjelse!
Hej Andersen.
ja der skulle ikke være noget ivejen for at hælde beton på det gamle terrassogulv.
10 cm er dog meget, du skal tage højdet for den evt.flise og lim som godt kan fylde 11/2 - 2 cm. men et blandings forhold på 1:3
altså 1 cement til 3 grus vil vaære en god og stabil blandingDu skal samtidig huske på at du også skal hæve dit gulvafløb tilsvarende der kan du købe nogle forhøjere,

håber det kan hjælpe dig
hilsen
jan murer

jan milton
hej igen .
jeg glemte helt det med din hulkehl kant.
ja den er du nok nødtil at banke af da jeg erfarings mæssigt ved at den sjældent er så ens i tykkelsen at det kan blive pænt hvis du klistrer en klinke udenpå den.

Hilsen jan murer

jan milton
Et terazzogulv er igen i høj kurs. Det er nemt at fylde beton i, og lægge fliser. Det er ikke nemt at lave et terazzogulv igen. Idag er der mange der betaler 10000 vis af kroner for at få sådan et gulv.
Blot en overvejelse herfra...

klassikeren
Du skal også overveje hvad med gulv afløb !!
De skal også hæves tilsvarende som gulvet og de må ikke bare laves som en støbt kant i rå beton. Ofte set i ældre huse men ikke tilrådeligt og måske ikke lovligt. Vil give en anmærknig i en tilstandsrap. hvis du vil sælge.

Du kan slibe / polere gulvet op igen hvis det er blevet mat og ellers er helt OK.

Venligst Njord wink

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også