Dampspærre i vådrum?

Skal der dampspærre i badeværelset, eller virker vådrumsmembranen som dampspærre? Der er vel en risiko for fugtophobning hvis har to dampspærrer.
Væggen er opbygget med 195x45 stolper + 45x45 lægter. I de andre rum er dampspærren mellem de to "lag".

Mvh
Lars
Skal der dampspærre i badeværelset, eller virker... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Der burde ikke noget ved at både at have dampspærren og vådrumsmembran, der er flere vådrumssystemer der er difussionsåbne og vælger du en af dem er du sikker på at det er ok.

Morten

Morten    

"when your born, you get a ticket to the freakshow. When your born in america you get a front row seat"

Høvlebænk:
Som Dumle også skiver, er Dampspærren der for at forhindre damp fra isoleringen i at nå ind til indvendig konstruktion og gøre skade (det kan vådrumsmembranen ikke).
Der må være 1/3 isolering på den varme side af dampspærren, for så er man på den sikker side med at den ikke kommer for langt ud og dampen opstår på den indvendige side og derved ikke bliver stoppet. Men sætter den normalt de 1/3 ude i isoleringen (og IKKE som du siger lige bag gipsen/vægbeklædningen) for at man ikke bryder den med kabel førring og den masse søm/skruer m.m. fra monteringen af indvendig væg beklædning og ydeligere hvis man montere billeder, TV og hylder.

Enhver der laver energiberegninger ved at dampspærre er uhur vigtig for energiforbruget i huset og bør være så tæt som mulig (for at gøre det forstålig for en ikke professionel, brugte jeg ordet U værdi) Men dampspærrens utæthed må max være 1,5l/S, men kan man sænke den bare lidt har det stor betydning for energiforbruget i bygningen. Hvilket så skal stemme når der bliver lavet en blowdoor test (eller være lavere). Hvad så hvis man bygger om i badet og ikke ved at der ikke er dampspærre bag væggen og ikke behøver at rive vægbelædningen på ydervæggen ned. Så kommer der ingen dampspærre op og skader er uundgåelig. Derfor kan du være sikker på at man IKKE kan spare dampspærren på noget tidspunkt !

Man kan IKKE sammenbygge en dampspærre og vådrumsmembran, da dampspærren ikke kan gøres tæt hvis den skal føres sammen med vådrumsmembranen og stadig have sin virkning. Så de 2 ting er 2 uafhængig ting. Vådrumsmembranen skal hindre vand fra indvendig i at nå konstruktionen.

 Udfører arkitekt og byggerådgivning, samt alle former for tømreropgaver. Kontaktes for uforpligtende tilbud.

www.baw-byg.dk

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis