Flere drivhuse sammen

Jeg vervejer om det er muligt at sammenbygge to drivhuse, for at få et større drivhus, uden at det koster det helt vilde.
Et drivhus på 27m2 koser ca. kr. 30.000,–. Hvis man kunne sætte to på 12m2 sammen, kunne man lave et drivhus på 24m2 for ca. det halve, eller 2 x 10m2 for under 10.000,-

Tanken er at sætte de to huse i forlængelse af hindanden.

Har nogen erfaringer med den slags?
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har ikke nogen erfaringer.

Men i forlængelse vil du jo kunne sætte dem, eller ved siden af hinanden og med to døre, og evt uden glas i vægen mellem de to huse. Men hvorfor dog gøre det, altså fjerne ruden?

Hvis du kigger på drivhuse, så vil du se meget store forskelle i opbygningerne. Det er meget forskellige dimmensioner på små og store huse, altså på profil størrelser.

Desuden er der meget store forskelle på hvilken sidehøjde der er i husene og ikke mindst højden og bredden..

Noget siger mig at en del af prisen går til kvalitet... Men også at jo større mængde der skal produceres af de enkelte komponenter, ja jo billigere vil den relativt kunne laves.

Men hvad med at kigge i DBA ogse om ikke der skulle være et brugt hus til rimelige penge? Der nedlægges jo også erhvervs drivhuse, og her kan du måske sikre dig nogle profiler til opbygning af dit eget super hus... Men så vi lvi se billeder ;-)

MVH Njord
Så længe det ikke blæser er det sikkert OK. Hvis hvert drivhus f. eks er 4 m langt, så er stabiliteten beregnet ud fra, at der er max 2 meter til nærmeste tværvæg. Bygger du de to sammen og fjerner tværvæggen så er der pludselig max 4 m til nærmeste tværvæg.

Hvis du sammensætter de to drivhuse således at tværvæggen bibeholdes i midten vil du være bedre stillet, men jeg er bange for at forsikringen ikke vil dække en evt. stormskade, for den midterste tværvæg vil stadig få dobbelt vindbelastning.

Måske var det også nemmere med to drivhuse ved siden af hinanden, da du så har lettere ved at tømme det ene ved f. eks. rengøring, og du kan have forskelligt klima i de to huse.
Man kunne sætte 2 drivehuse med dobbeltdøre mod hinanden. I rummet mellem de 2 drivhuse bygger man et indgangsparti op i enten en trækonstruktion eller stål (hvis man har mulighed for at svejse). Taget på dette indgangsparti kunne laves med termoplader (det kunne siderne også). I bunden af dette indgangsparti kunne man have hylder og plantebord mm.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis