køkkenbordplade fyrtræ

Har en køkkenbordplade i massiv fyrtræ. Den er slebet hele ned. Hvad og hvordan kan jeg behandle den for at den bliver ved med at fremstå så lys som nu ???
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Et bud kunne være hvidpigmentert olie - uanset hvad du giver den vil den gulne med tiden.

Mvh.

René

Du kan give den ganske alm. klar lud - det neutraliserer garvesyren, som giver den gullige farve. Vil du efterfølgende overfladebehandle træet, bør du neutralisere lud'en. Mener man kan bruge eddikesyre i en svag opløsning.

Mvh.

Jan R.
overfladebehandle træet, Ok men med hvad ???
mvh
Peter
hvis den er slebet helt ned kan du blege den yderligere med brintorilte og vaske den ned igen og når den er tør behandler du den med sæbespåner som du røre op med lidt faxe lud sæbe det skal blandes og stå indtil det ligner tapetklister så ligger du det ud over hele pladen i et 5mm tykt lag og lader den trække til sæben er tør så kan du fjerne resten af sæben med en skure børste og vaske pladen med vand du skal nok behandle pladen et par gange og på begge sider for ellers deformere pladen men det holder jeg har gjordt det ved mange gamle gulve og trapper og hvis du ikke syns det er nemt at holde så er det fordi pladen ikke er mættet af sæbe pladen får mere styrke af sæben og du kan skruppe pladen ren med rent vand men du skal stadig huske at efter behandle pladen et par gange i året
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis