Komfortniveau i både...

Hejsa..

I forlængelse af indlægget om varmt vand i båden, kunne det være meget sjovt, lige at høre, hvad folk mener, er minimum i deres båd.

Da vi købte vores Albin, havde vi nogle ret klare krav:

* Agterkahyt til vores søn, hvis han er med ude.
* Sovepladser til to voksne udover agtekahytten
* Toilet, så man ikke skal sidde med måsen ud over rælingen
* Pantry, så vi kan få vores KAFFE og måske varme en dåse konserves.

Vi søgte - og fandt - med andre ord et hjem, som i hvert fald i 1 - 2 døgn er fuldstændigt uafhængigt af kontakt med land.

Bad er for os - når vi er på vandet - en biting, så længe vi begge lugter lige fælt. Og ellers er der jo det store badekar lige udenfor rælingen.

Men hvad mener I andre, man som minimum skal have på en sejltur?

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

Hejsa.. I forlængelse af indlægget om varmt vand... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Gerhard:

Hvorfor skal man undskylde, at man har moderne isenkram med? Vi har stor glæde af vores Levende Søkort med GPS. Når det (i 98% af tiden) virker, kan vi læne os tilbage og lade den om stedbestemmelse, kurs og fart. Så har vi meget bedre tid til at koncentrere os om at opføre os korrekt overfor de andre både i nærheden, og et hurtigt blik på skærmen viser, om vi er på vej ind i noget snavs.

Vores selvstyrer er kanon, når vi f.eks. skal fra hjemhavnen og ned omkring Stevns - det er to timer på samme kurs, og med bølgerne ind agten for tværs vil det betyde konstante korrektioner - men det klarer AutoHelm'en for os.

Så er der også tid til at slappe af (vores største grund til at tage ud overhovedet), kaste en fiskekrog ud bag båden og måske sidde på cockpittaget med en kølig pils (fra køleskabet).

Vi er ikke til at programmere hele vores ferie hjemmefra og så bare downloade den i autopiloten, vi behøver heller ikke konstant internet eller kabel-tv, men vi benytter os af de muligheder, der nu er med det grej, vi har. 75% af al vores isenkram kommer aldrig i brug, men det er rart at have med, 'hvis nu...'

Og når man så er så heldig at ligge fortøjet ved en af broerne på Albuen en smuk sommeraften, som tilfældigvis er ens fødselsdag, og oplever solnedgangen og stilheden dér, så bliver al teknik overflødig, når man skåler i rødvin med konen, som aldrig har været smukkere. Det er i stunder som disse, man for alvor bliver mindet om, hvad sejlerlivet går ud på.

At GPS'en så er rigtig nyttig, når man næste dag skal have lempet skuden udenom sandodden, er en helt anden sag...

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

Hej Lars.

Der er ikke tale om at du skal undskylde at du har alt det tingel tangel med.
Tag det som godmodigt drilleri fra min side, du er til papskiv jeg er til træskiv og der har alle dage ( sålænge der har eksisteret glasfiber) drillerier imellem os båd ejere. Og aligevel har vi kunnet finde ud af at snakke sammen.
Det er det samme nu hvor jeg køre MC uanset hvilket mærke eller størelse vi kører på kan vi hilse på hindanden, og holder der en i vejsiden er der altid en ande MC der stopper op og høre om der er brug for hjælp. Sådan er sejlere også uanset hvilken båd de sejler i. Ok der findes brodne kar her også men dem gider vi ikke snakke om vel.
Lige som der også er visse Motorcyklister der ikke hilser, de køre på et mærke der hedder Haley D. men de små pus er jo lovligt undskyldt, du kan garanteret heller ikke køre trillbør med en hånd ?

V.h. Håndværkeren
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis