Trappegelænder

Vi har købt et hus, der har en trappe til børneværelserne ovenpå, men hvordan er det nu med trappegelænder... Kan vi selv lave ét eller er der regler her der skal overholdes.... og hvad er at anbefale (rummet er forholdsvis lille og det skal helst ikke se for bastant ud..... gerne noget der ser let ud..) håber i kan hjælpe... På forhånd tak
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Mener at der er nogle regler for højde, inddækning,- åltså om man kan kravle under/igennem gelænderet.
Desuden skal man være opmærksom på at konstruktionen bliver stabil/stiv nok så den ikke står i "svajer" når man læner sig op af den.
http://www.dr.dk/GDS/Artikler/Hus+inde/balyster.htm Her kan du måske få lidt inspiration..

mvh jan
Højden på et gelænder til trapper på offentlig steder hvor der færdes børn er 110 hvor medløberne, altså de tværgående stiver i gelænderet er lodrette. (dette er vigtigt da børn elsker at klatre op på dem hvis de er vandrette. Afstand mellem medløbere er max 120 mm således at et "standard" barnehovede ikke kan komme igennem. Designet og styrkeberegninger er op til dig, jeg kender dem kun for stål og ikke for træ..
håber at det hjalp lidt på dit problem.

mvh

Peter

<p>Peter Madsen</p>
hej
du kan sagtens selv lave et gelænder. der ikke nogen love for hvad du gør i private boliger, det eneste du skal være sikker på er at det er "konstuktionsmæssigt forsvarligt"

men som hovedregel siger man de max 120 mm mellem balustere og gelænderet skal være min 1000 mm højt. som pema også beskriver.

venligst
lars

EMMA GAD-GIDER DU........
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis