Hævning af gulv.

Jeg har et gulv der hælder omkring 5 cm.

Det er af træ og brædderne er i et stykke på langs af hele stuen. De er lagt på et beton gulv.

Jeg havde tænkt mig at lægge nogle brædder på tværs af gulvet til at støtte og hæve de nuværende gulvbrædder. kan det lade sig gøre?
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
"sagtens" , det kræver blot du får fat i nogle hundrede af de vidunderlige opklodsnings plasticfyre, der er savtakket, så hver tak går ind i hinanden, så de ikke kan skride.

Når du taler om 5 cm. kan de ikke klare det, men tag mursten og ovenpå disse brug plasticopklodningerne. Træ er dårligt, da det ikke er et fast materiale (fugt).

Plasticklodserne er en genial opfindelse, som enhver måtte ønske at gøre - for den er uforgængelig, billig og nem at anvende.

Højden er nemmest at finde, hvis det er et langt gulv, ved at tage en vandslange, og sætte fast på væggen i den ene ende i den ene side, så mundingen præcist når den højde - incl. brædt! du ønsker. Derefter sjusser du dig i første omgang til en tilsvarende højde i den anden ende med den anden munding på slangen. Du fylder vand i slangen i den ende der har præcis højden, og din medhjælper holder øje med den anden ende. Løber vandet over i den anden ende først, sænker du den den anden ende og løber det først over i den gode ende, hæver medhjælperen den, lige indtil vandet står helt op i begge ender (det er ligemeget hvor lang slange du bruger, altså om den bugter sig nogle meter - det er nemlig kun højden på mundingen der bruges.
Så sætter du den anden ende i samme side fast på væggen, eller afmærker med blyant, og så har du den præcise højde i hver ende af rummet - garanter i samme højde.

Lav evt. en midtvejshøjde på samme måde.

Tilsvarende gør du på den anden side, og nu har du lige så mange målesteder du måtte ønske, som garanteret víl medføre, at dit barnebarn ikke kan lade en bold trille af sig selv.

Nu lægger du strøerne ud, og tager en stump af gulvet (til at måle). Strøerne med stumpen ovenpå (højden) klodser du op for hver meter. Fra hver side banker du 2 platicklodser mod hinanden ind til de har nået højden.
Du behøver ikke tagpap under, det er kun til træklodser, som alligevel er ubrugelige i forhold til plastic, da de optager luftfugtighed og ændrer højde konstant.

Når alle strøer er lagt på denne måde, er det bare at starte med, at lægge selve gulvet.

Husk isolering, hvor der først udlægges plastic mod beton - med en god overlapning, og en isolering der ligger helt op til strøerne uden at blive presset voldsomt.

Læg evt. ledning fra væg til væg, hvis du senere skulle få lyst til at lave aut. tænd/sluk af alle lamper. På den måde kan du senere sætte en alm. stikdåse med f.eks. 5 udtag til en fjernbetjening, der via denne ledning under gulvet, kører sammen med en tilsvarende i den anden ende. I Bilka gav jeg vist kr. 400 for en fjernbetjening, og ? signalboks, så jeg via 1 tryk slukker/tænder alle lamper på denne ledning. I stuen har vi nu 2 ledninger, og på samme fjernbetjening som kan klare 4 eller 5 kan vi styre en stor del af hjemmet til meget små penge. Det er skønt at kunne tænde måske 8 lamper med 2 tryk på væggen - sænke lysstyrke på hver del og slukke det hele tilsvarende. Vi nyder det 2 gange hver eneste dag.

Nå, det var en sidebemærkning.

Giv strøerne en stribe snedker/kunstharpikslim (den hvide), og er det muligt så brug skruer til at spænde gulvet ned på strøerne - så undgår du knirkelyde senere.

God fornøjelse.

Mvh. Jørgen

[Dette indlæg er blevet ændret i forhold til det oprindelige, af Jørgen (den 05-07-2000).]

Med venlig hilsen

Jørgen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis