forden totalskadet, hvad nu??

Hej herinde..

Jeg har, eller rettere havde en ford escort 1,6 fra 1996.

Den er nu blevet total skadet da en bagfra kørende bilist lige glemte at trykke på bremsen, da de nåede rødt, hvor min kæreste holdt og ventede, bag en lastbil.

Det resulterede i, at forden blev skadet både foran og bagved, da lastbilen havde anhænger træk på, samt hele bagenden blev trykket godt op.. Den anden bilist har taget det fulde ansvar, vi har kun ansvars forsikring på vores, så det hele kører gennem hans forsikring, Alm. Brand.

Taksator har efterfølgende vurderet bilen og totalskadet den, da det vil koste ca. 35-40.000 at lave.

Vi skiftede mortor i bilen for 2 måneder siden, gamle motor var slidt, og hvade ifølge spedometeret gået 230.000, ny motor har gået 125.000. Det kostede os 9.500 kr at få det lavet. inkl. ny motor.

Samtidig fik vi ny katalysator i for 2 år siden, samt skiftet nogle andre dele.

Hvad er jeres erfaringer med taksatorer?? kan vi forlange at få noget mere for bilen, da vi jo har forøget dens værdi??

Taksator har lovet at kigge på vores kvitteringer på de forskellige ting, men jeg ved ikke en dyd om, hvad man gør i sådan en situation.

Vores bil var pæn og velholdt, dog var der rust i en af bagvangerne, der skulle laves, før den kunne gå gennem syn. Der var ligeledes en revne i forryden, på ca. 7 cm, øverst oppe i passager sædet.

Hvad vil være et realistisk bud for sådan en bil?? Jeg ved godt, at det kan være svært at sige noget konkret, men bare løseligt??

Og hvad gør man i en situation,h vor man ikke kan blive enige med taksator?? er man nødt til at acceptere hans bud, eller har man andre muligheder?

et sidste spørgsmål, vi havde alu fælge på bilen til en værdi af 8.000 kr. Taksator har så sagt, at dem skal vi handle om?? Betyder det, at vi i givet fald kan nægte at handle, og at vi så kan få vores fælge? eller følger de bilen??

håber der er nogen, der kan give mig nogle svar, for jeg føler mig lidt lost i denne her sag.

Hilsen Monica.
15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Taksator skal kunne udpege et tilsvarende køretøj, i samme stand og km, til den pris han vil spise jer af medsmile

Med venlig hilsen

Fladder
jeps. det er sådan set rigtigt det fladder skriver... og med det forstås det også at i skal have penge for jeres ekstraudstyr, hvis det har en betydelig værdi.. altså som han i det her tilfælde vil "handle" om jeres fælge... Det med revnen i frontruden skal du ikke fortælle ham, det er da naturligvis kommet som følge af skaden! ;0) og det med rust i den bagvange, skal du helle ikke sige noget om, tror ikke de opdager den, og hvis de gør så trækker du bare på armene og siger at det var du ikke klar over!
Citat fra Bagger

jeps. det er sådan set rigtigt det fladder skriver... og med det forstås det også at i skal have penge for jeres ekstraudstyr, hvis det har en betydelig værdi.. altså som han i det her tilfælde vil "handle" om jeres fælge... Det med revnen i frontruden skal du ikke fortælle ham, det er da naturligvis kommet som følge af skaden! ;0) og det med rust i den bagvange, skal du helle ikke sige noget om, tror ikke de opdager den, og hvis de gør så trækker du bare på armene og siger at det var du ikke klar over!

Tak for jeres svar..

Desværre har han selv set det med bagvangen... ærgeligt nok.. og også revnen i ruden...

Men man kan godt kræve, at de skal finde os en tilsvarende bil, med samme kilometerantal etc?? Har hørt fra andre, at man ikke kan, og nogen siger man kan, så er godt nok blevet lidt forvirret...
Hej.
Jeg kan ikke tilslutte mig Baggers indlæg, han maner jo til forsikringssvindel, og det er jo ulovligt ;-)) og derfor er vores forsikringer jo så dyre.
Gå ind på bilbasen og find en tilsvarende bil, samme stand og km. tal. det giver dig en pejling af hvor dagsprisen ligger. men vær forberedt på lidt tovtrækkeri, for et argument fra forsikringen vil være at da du kun har ansvar, regner du ikke vognens værdi til ret meget.
Mvh autoole
Taksator/forsikring vil naturligvis sætte din bil så lavt som muligt. MEN du har krav om at få dens reelle værdi, og det får du også. Ligesom man kan handle om forsikringspræmien, kan man også handle om bilens værdi - og netop derfor er vigtigt, at du bruger bilbasens forhandlerpriser som argument. Den renoverede motor får du desværre ikke meget for, til gengæld kan du fint argumentere for, at den rustne vange ikke er usædvanlig for en ford i den alder.
Taksatorens bemærkning om fælgene er jo hans måde at "lægge op til forhandling i hans favør". Han er i princippet forpligtet til at give jer en tilsvarende bil med tilsvarende udstyr - men brugte alufælge er desværre ikke særligt dyre.

Hvis du har en god forsikringsmægler, så får du ham på banen og taler din sag. Så går det hele meget nemmere. Desværre kan ens egen forsikring godt være ligeglade, når man kun har ansvarsforsikring.

Mvh.

Jan R.
Annonce
Hej,

Jeg mener 35-40.000 er en fin erstatning at få få din gamle Ford. Argumentet med at du selv kun har ansvar holder ikke en meter vand. Taksator skal vurdere markedsprisen på en tilsvarende bil. Slå til på de 40 og find dig en anden fin bil.
Mvh
Vangsoe
www.eucars.dk

Vangsoe
Hej alle..

Og tak for jeres svar..
Først vil jeg sige, at taksator er klar over både revnen i forruden samt den rustne vange. Så der er ikke så meget at gøre der..

Vangsoe: Mener du virkelig, at jeg kan få så meget for bilen?? Jeg havde indstillet mig på ca. 25.000 inkl fælg etc.

En anden ting, når nu selve bilen har gået 228.000, men motoren har gået 127.000, hvilke af km tallene regner man med, når man vurdere den?? OG hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal finde noget at sammen ligne med??
Hej,
OK - jeg misforstod dig - troede du var blevet tilbudt de 35 bilen - men det var skadens størrelse. Sorry - men det havde da været en fin pris biggrin
Mvh
Vangsøe

Vangsoe
Så snakker vi samme sprog igen :o)

Jeg syntes også, at det var en farlig fin pris.. som jeg helt sikkert havde taget imod :o)
http://www.bilbasen.dk/biler/forhandlere/search.asp her er hvad du skal give for en tilsvarende hos en forhandler. Hvis du ikke føler dig stærk i at handle med taksatoren, så få en ven med, og slå ikke til før end du har tænkt over tingene. Sig at du vil have tid til at finde ud af om det er det rigtige for dig. De er vand til at arbejde på at få prisen ned,- du er ikke vand til det omvendte. Jeg fik min VVS mand til at handle med taksatoren da der var gået hul i mit gulvvarme i badeværelset. Taksatoren prøvede at spise mig af med at lave det hvor det var galt og få nogen fliser der LIGNER! Min VVS mand tog over,- og nu har jeg et spritnyt badeværelsesgulv og bruseniche med gulvvarme.
Mvh jan
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis