Fugt i hulmur - løsningsforslag ?

I endegavlen på huset har der i efterhåneden en hel del år været problemer med fugt i hulmuret pga. at der tidligere er kommet vand ind fra en dårlig ind/afdækning. I rummet som støder op til væggen lugter der ofte meget fugtigt (stueplan). Tidligere har det kunne ses på tapetet at det sad meget dårligt fast, og meget af pudsen blev hugget af, og væggen pudset op igen. Uden den helt store succes. Tanken går på at hulmursisoleringen stadig er fugtig ?

Mig spørgsmål går så på om der findes en løsning på dette problem. Selv tænker jeg på om man kan suge hulmursisoleringen op/ud, og der efter blæse varm luft er ind i hulmuret, for at sikre at den er gennemtør - eller ?

Evt. link til et firma som er specialist ud i dette ?

Thomas
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Fugten må jo komme fra et andet sted end det du beskriver, hvad består ydermuren af ?
Du kunne jo prøve at lave nogle små huller i bunden af muren og indsætte små riste så isoleringen ikke drysser ud, du skal så også have små huller for oven så der kan komme en form for cikulation inde i muren.
Hvis ydermuren vende ud mod et opad skrånende teræn kan det skyldes at overflade vandet fra når det regner trækker ned mod muren / Soklen, der så suger fugten op i muren. Her vil en god løsning være at grave en rende langs soklen, ca.30 cm. bred og ned til hvor soklen ender. Du skal så fylde sten i renden af ca. 20-30mm størelsen det bliver til en stenfaskine. Hvis du ydermere har mulighed for at lægge et drænrør frem til et kloarkrør eller regnvands rør i jorden, ville det være super godt. Men sådan en sten faskine kan optage rigtig meget vand.

V.h. Håndværkeren
Citat fra Håndværkeren

Fugten må jo komme fra et andet sted end det du beskriver, hvad består ydermuren af ?
Her vil en god løsning være at grave en rende langs soklen, ca.30 cm. bred og ned til hvor soklen ender. Du skal så fylde sten i renden af ca. 20-30mm størelsen det bliver til en stenfaskine. Hvis du ydermere har mulighed for at lægge et drænrør frem til et kloarkrør eller regnvands rør i jorden, ville det være super godt. Men sådan en sten faskine kan optage rigtig meget vand.

Tak for dit svar. Ydervæggen er ca. 10 meter høj og af massive mursten fra lige omkring 1900 tallet, dog på nær ca. den øverste halvdel som er bygget om for nogle år siden og fået nye sten.
Endegavlen støder op til et mindre nabohus, hvor indgangspartiet er bygget sammen/op til endegavlen. Det med at grave en rende vil være lidt problematisk, da endegavlen ligger helt op til skel, og som nævnt bygget sammen en et ca. 4 meter højt indgangsparti fra naboen.

Jeg fandt denne artikel på nettet fra Murværk sekretariatet :

http://www.teknologisk.dk/byggeri/17030

Om vi ville få noget ud af at kontakte dem, ved jeg ikke ?

Thomas
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis