Marmoreffekt på træ

 Følg tråden
stud medicin
stud medicin
Indlæg: 3
stud medicin stud medicin
Jeg vil gerne lave en marmoreffekt på mine vindueskarme, er der nogen der har erfaring med dette, og hvordan man laver det...

René
ThomasB
ThomasB
Indlæg: 1608
ThomasB ThomasB
Du køber nogle grundmaling, og så køber du noget blank maling i forskellige farver, som du gerne vil have din "marmor" i.

Først grundmaler du, og dernæst tager du noglet avispapir og krøller sammen. Så dypper i avispapiret i noget at det indkøbte maling, og dupper det på vindueskarmen.

Dette gør du med det forskellige farver, og til sidst tager du en fjer og laver "marmor" striberne i de våde lag maling.

Hvis jeg avr dig, ville jeg lige øve mig på en træplade du ikke mere skal bruge.

Med venlig hilsen
ThomasB
Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1363
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Emnet der skal marmoreres skal først aftørres med det tyndeste mulige lag af rå linolie efter bunden et tør og hærdet. Påføring af varm linolie på en klud letter arbejdet og giver det bedste reaultat.

Olien bevirker at den efterfølgende maling lettere glider på overfladen, hvor meget af effekten opnås med en blød fladpensel hvor kombination af tryk og vinkel giver stor variation.

Kan du få fat i en fladpensel af grævlingehår er det en stor fordel, men mindre kan gøre det bare den er blød.

Linolien bevirker også at du undgår opakke steder der bryder illusionen, da malingen forbliver transparent.

Bemærk også at almindelig bygningsmaling ikke er farveægte. Det betyder at de transparante steder får et farvestik afhængig af lagtykkelse. Særlig rød kan få et orange stik,

Det undgår du med de såkaldte kunstnerfarver. Winsor&Newton acrylmaling er farveægte og derfor velegnet til marmoreringer. 

Under alle omstændigheder bør du bruge vandopløselige farver der ikke går i forbindelse med linolien.

På amerikanerbiler fra 50'erne, der ofte var udstyret med marmorerede instrumentbræt, brugtes cellulosemaling, hvor mønstret blev trukket med hvidtøl på en fladpensel i den våde maling.

Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1363
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Rettelse:

For amerikanerbilser skulle der havde stået ådring (illustrerer træ) og ikke marmorering. Jeg nævnte eksemplet fordi der er mange måde at opnå effekter.  

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 13230
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Er i ikke lige sent nok ude. Mon ikke tråd starter ( stud medicin) både er blevet doktor, og har fået malet sine vinduer.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1363
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Jo - men spørgsmålet dukker op med jævne mellemrum, så da tråden poppede op kunne det måske være en hjælp til andre der syslede med lignende ideer.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.