benzin i Dieselmotor

Hej alle,

Jeg har i weekenden været ude at kigge på en ny bil. Jeg havde fundet en at se mig lun på og begyndte at snakke med sælgeren. Efter en prøvetur stod vi igen og snakkede, og så var det han sagde noget jeg aldrig har hørt om før....
Han fortalte mig at man kunn eblande noget (2-takts ?)benzin i tanken, og det skulle gøre at motoren ikke larmede nær så meget. Jeg mener at han snakkede om en blanding på ca 2 %........
kan det passe ????? Har aldrig hørt om det, men derfor kunne det jo måske nok have sin rigtighed. rolleyes

Hilsen
Franzen
Hej alle, Jeg har i weekenden været ude at kigge... Vis hele indlægget
18 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Stirling motoren arbejder efter proncippet om at luft udvider sig år den er varm og trækker sig sammen når den køles.

Indtil sidste efterår havde jeg kun set små spritdrevne modelmotorer efter stirling princippet. Men på en motor udstilling på teglværksmuseet i/på Broager. Her var en hollandst stirling motor med. det var en rimelig stor og gamme en der var brændefyret.... Og vandkølet med vand i en tønde.
Som jeg husker det udviklede den et par Hk. Men var vist også fra omkring 1898. Detaljerne husker jeg ikke helt.

Har et billede af den, men kan ikke lige få størrelssen på billedet reduceret nok !!! Må lige se om ikke det kan klares..

MVH Njord
Hej njord.
Jeg var selv nede og se på samlingen, men når jeg nu ikke hverken kan Tysk-Engelsk og da slet ikke Hollandsk hvor vi nærmest skal slå knuder på tungen, er det lidt svært at snakke med personerne der har maskinerne, men spændende så det ud. Var du så også inde i det lille aneks de har bygget i en af tørre hallerne. Jeg kan huske at der stod en med en mini brændstofmotor han selv havde bygget. Han fortalte mig at den type kunne køre på alt hvad der kunne brænde, også kulstøv halm o.s.v. det var blot forskellige topstykker til de forskellige brændstof typer. Den han havde med på udstillingen kørte på ganske almindelig benzin, og det eneste han havde snydt lidt med var tændningen, hvor han havde brugt en pitzo tændning fra en ligter.
Der var også en rigtig lille kulfyret dampmaskine til salg, men jeg havde ikke lige 6000,00 Kr. jeg kunne bruge på den, ellers havde den befundet sig hos mig nu.

V.h. Håndværkeren
Så fik jeg vist fixet den med størrelsen på Stirling motoren. Ikke selve motoren, men så dog billedet af den....

MVH Njord
Hej Njord.
Den nåede jeg ikke at se, men jeg var også først der ude Søndag eftermiddag, så det kan være at den var "kørt"
Den jeg tænkte på var en der stod udenfor, den var opvarmet af en lille blæselampe der varmede på en kugle i toppen af cylinderen så vidt jeg husker.

V.h. Håndværkeren
Her er et par links at kigge på. (Der er så meget, at man næsten ikke orker, men klik på det første link, der er en fin animation!)

Brugte man ikke også stirlingmotorer i undervandsbåde?
Jeg synes også jeg erindrer noget om et kraft-varme-unit på størrelse med en opvaskemaskine, der har en sterlingmotor indbygget. Det var vist et britisk produkt. Måske husker jeg fejl.

http://www.igroups.dk/igroup.asp?group_id=8226
http://www.boydhouse.com/stirling/index.html
http://www.stirlingsouth.com/richard/develop/engines_under_development.htm
http://www.redrok.com/engine.htm
http://www.jerry-howell.com/
http://www.plsntcov.8m.com/miser.htm
http://www.webcom.com/sknkwrks/stirling.htm
http://www.bekkoame.ne.jp/~khirata/
http://www.ucolick.org/~de/StirlingEngines.html
http://dirtsimple.com/
http://users.moscow.com/oiseming/lc_ant_p/Pic_Prj2.htm
http://users.moscow.com/oiseming/lc_ant_p/lnk_stir.htm

Er det godt?
Eller er det bare godt nok?
Annonce
Og jeg faldt tilfældigt over et foretagende, hvor man kan købe små Stirlingmotorer som byggesæt, lige til at skrue sammen, såvel som materialesæt/halvfabrikata (Måske det mest spændende for lav-det-selv-brugere):

http://www.arceurotrade.co.uk/

Er det godt?
Eller er det bare godt nok?
[

Men der findes gamle motorer på fx veterantraktorer der startes op på benzin og sien skiftes over på diesel. Er igen ikke helt sikker men mon ikke der på morsø veterantraktor museeum står en ændre traktor med dette start system. Mener det kan være tale om en Skoda traktor der startes op på benzin og siden skiftes over på diesel. Det er en ældre sag med håndstart. Og sikkert derfor der startes op med den lavere kompresion til benzinen.

Farmall Diesel fra 30erne har et system, hvor man starter op med almindelige tændrør osv på benzin, og når den så er kørt varm skifter man over til diesel ved at ændre stillingen på en skot i topstykket, hvorved man får hævet kompressionen til diesel brug. Et meget omstændeligt system og det skulle være en meget særpræget oplevelse at se og ikke mindst høre dette fænomen. Desværre har jeg aldrig set denne prægtige maskine arbejde, men jeg er blevet lovet, at hvis jeg vil hjælpe til med at gøre den klar, kan jeg komme til det.
mvh
ktm

Med venlig hilsen
ktm

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis