tromlebremseproblem i regnvejr

Hej

jeg har lige været jylland rundt på min BMW R60/6. Det var pragtfuldt vejr, men fredag oplevede jeg min første tur på cyklen i regnvejr. Og jeg blev pænt overrasket da jeg ville bruge forbremsen som er en tromlebremse. Normalt skal man hive ret hårdt i den for at få effekt. Men i regnvejr blev den MEGET følsom og blokkerede nærmest ved den mindste berøring. Det forsvandt dagen efter da det igen var tørvejr. Og det var ikke den våde vej der var skylden,- den bremsede meget anderledes.

Mvh Jan
Hej jeg har lige været jylland rundt på min BMW... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hejsa.

Uden på nogen måde at være specialist vil jeg dog alligevel komme med et par bud på, hvad der kan forårsage den kraftigere bremsning i fugtigt vejr. Har aldrig kørt motorcykel men oplevet det samme med div. knallerter.

1) En anelse overfladerust i tromlen, som lige skal slides af, inden den igen bremser normalt.

2) Bremsematerialet på bakkerne 'rejser sig' på samme måde som når man har slebet et træbord og derefter tørrer det over med en våd klud.

3) Visse materialer har simpelthen en større friktionskoefficient, når de er våde. Prøv at køre en tør klud over en lamineret bordplade - og derefter en våd. Kunne forestille mig, det har med overfladespændingen at gøre.

Bare et ar bud...

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis