Købskontrakt og reparationer.

Vi har en sejlbåd, hvor vi har lidt problemer med vores indenbords volvo penta motor ( se evt. andet indlæg)
Hvis vi ikke selv kan få det lavet, hvordan skal vi så forholde os i forhold til sælger ??
Vi har købt båden igennem en forhandler. I vores Købskontrakt er indføjet at motor skal fungerer og i øvrigt være i orden.. Og det kan man jo ikke sige den er når kølesystemet ikke virker??. ( Der kommer ikke vand ud når motoren
kører)

Hvem er det der skal punge ud ved reparation af motor ( forhandler eller den sælger ? eller hvad og hvad vil den almindelige procedure være ?? )
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
den der hæfter, er ham der solgte den, er han privat, er der ikke noget at gøre. Selv om der er en forhandler, kan det være sat op, så han bare er en formidler for en privat handel, så tror jeg heller ikke. Har du prøvet med en høflig henvendelse ?

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Det afhænger som Lynæs siger om hvor vidt der i kontrakten står at det er forhandleren der sælger dig båden. Hvis det er sådan det er foregået så hænger forhandleren på den reperation jf Købeloven. (det havde han også gjort selv om der ikke står noget specifikt i kontrakten om motoren)
Hvis han nægter at udbedre manglen (fravælger sin afhjælpningsret) kan du hæve købet - idet man må sige at en motor der ikke fungerer er en alvorlig mangel.

At forhandleren så kan/vil gøre krav mod den oprindelige sælger er ikke dit problem


Mvh
Niels
Vi taler nu udmærket med den oprindelige sælger. Ville bare lige høre, hvordan vi stod i en evt. tvist om reparation af motor. Pt ser det dog heldigvis ud til, at vi selv har løst problemet. Skiftet termostat og renset nogle rørforgreninger..wink

Men rart at vide til en anden gang, hvordan reglerne egentlig er..
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis