Gulvvarme igen igen ! Hvad siger de nye regler for isolering

Hejsa,

Jeg fortsætter med at søge en billigere løsning med detablering af vandbåren gulvvarme på 20 + 30 m2 gulv. Jeg har tidligere skrevet at det kostede ca. 120.000 at få lavet. Hvad med følgende løsning:

Der skæres 5-8 cm ned i det eksisterende betongulv med en rillefræser. Slanger ilægges og der støbes ovenpå. Problemstilling:

- Er det tilladt at etablere gulvvarme uden at forbedre gulvets isolering ifølge de nye regler i 2006.

- Hvor god er isoleringen i det ene rum (fra 1971) og i det andet rum (fra 1965). Hvad gjorde man dengang. Der må sidde en "gammel" murermester fra dengang der ved hvor tyk isoleringslaget var.

Alternative forslag imødekommes med et smil biggrin

PS: El-gulvvarme vil jeg ikke bruge. Det er ifølge en energiekspert fra Århus kommunale værker ca. 4 gange så dyrt at holde kørende som vandgulvvarme.
13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej

Hvis du har råd tilat varme hele kloden op ;-) ja så er der jo intet i vejen for at du fræser rillerne og nedlægger gulvvarmen oven på den eksisterende isolering.

Tilbage i tiden blev der isoleret ret lidt i gulvet, deraf de kolde gulve... Og derfor har der i mange 60'er villaer med parketgulve ligget et væt til væg tæppe i mange år... Begge dine rum er jo etableret før energikrisen.. og her var problemet med varmen jo kun et spørgsmål om at ringe efter olietankvognen, eller skrue op for fjernvamen.. Så forvent ikke megen isolering under gulvene.

Det er jo ret store gulv arealer du vil have gulvvarme i og derfor vil varmetabet være betragteligt. Havde det været et mindre område havde problemet været langt mindre.

Hvad med at snakke med dem du har fået tilbud fra, eller prøv nogle andre, og så husk at snakke meddem om hvad du evt selv kan gøre fro at holde prsen nede... Fx vil du kunne hugge gulvet op og køre det ud til vejen i en container. Du vil kunne grave ud til den rette dybde og køre sand og jord ud. Du vil kunne trille sand ind osv... Men det tager jo noget tid. Desuden skal der jo hugges nogle render fra rummene og til din varmeenhed. Det kan du også selv gøre.
I det hele taget fortæl at det her skal ikke koste mere end absolut nødvendigt og du gerne vil stå for oprydningen og bortskaffelsen af affald osv.
Afretningen af sand, lægningen af flamingo, rionet osv kan du nok også klare selv. Bare sørg for at få en ordentlig anvisning og en skitse der beskriver hvor dybt du skal med sand under flamingoen og det komprimerede sandlags tykkelse osv osv.

MVH Njord
Hej
Hvis du have tænkt dig at lægge fliser på, så skal den elektriske gulvvarme ligge lige under fliserne i klæberen.(lidt tykkere)
Se f.eks Termo floor i Næstved.
Så bliver strømforbruget minimal, da varmen jo stiger op ad og du skal ikke varme det tykke betonlag op.
Opvarmningen af gulvet er også meget hurtigere.
Hvad skal man varme alt det beton op for, det koster kun.
Og så er udlægningen meget billigere
biggrin

Med venlig hilsen

Søren
Hej

Det er dog en værre gang vrøvl Søren skriver her!

Man er faktisk kommet frem til at der næsten skal lige så meget isolering i gulve med gulvvarme som på loftet, så hvor du har din viden fra ville være meget interessant at høre.
Nu skriver Rodehouse jo noget om at han vil skære riller i sit gamle beton, og så læg et lag beton ovenpå. Ud fra det vil han jo nok ikke ofre det store beløb, så det var bare ment som en billig et billig etablering og for at få et lunt gulv.
Selvfølgelig vil en isolering i gulvet da være det optimale, men det er jo ikke sikkert manden lige har de mange penge det koster.
Iøvrigt har jeg læst det fra flere af de firmaer som sælger elvarme, og umidelbart lyder deres mening da også logisk, men det optimal er isolering i gulvet, det er vi ikke uenig om. Iøvrigt er der måske enda isolering i gulvet-?
Det var kun venligt ment og ikke som engang vrøvl. Skuffet over din negative udtalelser, den kunne have været bedre formuleret. TAK :o

Med venlig hilsen

Søren
Ja det må du nok sige biggrin

Med venlig hilsen

Søren
Hej alle kommentarister,

Tak for jeres bidrag - Jeg springer nok på den svære løsning (dyre) og nyder det varme gulv i mange år fremover.

Rodehouse tongue
Hej....
du behøver ikke at grave ned til kineserne.....
de her har en ny type isolering på 1 cm som skulle svare til 300mm rockwool http://www.airflexdanmark.dk/index.htm
vil selv bruge det når jeg skal have lavet nyt gulv i min kælder
Vh
Bjørn

Bjørnen

Smil og vær glad.... husk det nu.....
Hej

Her er en artikel der viser, at der ikke er så meget hold i ovenstående:

http://www.byggeri.dk/nyheder/view_news.asp?id=3156


Byggeriets nyheder



17-05-2005

Hold øje med reflektiv isolering
Importører af reflektive folier lover mere, end de kan holde

En række importfirmaer har gennem nogen tid solgt reflektiv isolering med løfter om meget væsentlige energibesparelser. Det drejer sig om produkter importeret fra bl.a. Canada, USA og Frankrig.

I annoncer og brochuremateriale loves en virkning svarende til 130 - 200 mm mineraluld for ca. 6 mm tykke plastfolier (folier med luftfyldte blærer og reflektiv metalbelægning).

Erhvervs- og Byggestyrelsen har fået foretaget markedskontrol af produktet ABM Reflektiv Isolering, der indtil januar 2005 blev forhandlet af Dansk Bygnings Import A/S.

Fra januar 2005 har firmaet DBI-trading ApS stået for salget i Danmark. Begge firmaer ejes af Triple A Import A/S.

Ved markedskontrollen og den efterfølgende afprøvning af produktet blev det konstateret, at produktet indbygget efter importørens anvisning mellem to gipsplader med hulrum på 21 mm på hver side af folien har en U-værdi på 0,74 W/m2K.

Indbygges i stedet 130 mm af et isoleringsmateriale som mineraluld (med A = 0,035 W/mK) fås en U-værdi på 0,25 W /m2K. Med andre ord lover forhandleren, at produktet i den angivne opstilling isolerer ca. 3 gange så godt som målt ved prøvning.

Firmaet DBI-trading ApS har på et møde den 3. maj 2005 i Erhvervs- og Byggestyrelsen oplyst, at firmaet selv har fået foretaget lignende laboratoriemålinger, med resultater, der svarer til Erhvervs- og Byggestyrelsens.

Firmaet vil derfor fremover kun annoncere med de korrekte oplysninger om produktets egenskaber, og firmaet vil desuden undlade at sammenligne egenskaberne med andre producenters produkter.

Erhvervs- og Byggestyrelsen opfordrer alle til at være opmærksomme på, at de oplysninger, der gives om reflektive foliers egenskaber, er korrekte, så de konstruktioner, hvori der indgår reflektiv isolering kan opfylde bygnings- reglementernes bestemmelser.

Dansk Standard ventes i øvrigt snarest at udsende et tillæg til DS 418 Beregning af bygningers varmetab, der specielt vedrører beregning af konstruktioner, hvori der indgår reflektiv isolering.
-jhan
Hej...
jeg takker for de nye informationer.
kan kun konstatere at "Ide Nyt" som kommer gratis med posten ikke kan bruges til en sk.. idet de for et par numre siden havde et tema om vigtigheden af isolering hvor de næsten anbefalede "airflex"
og når man så bestiller en brocure hos Airflex får man næsten et helt hæfte med div. beregninger og billeder om hvor godt deres produkt er
samt reference liste til hvor det er blevet brugt.
så jeg undskylder meget at have anbefalet et produkt som kunne have haft katastrofale/ dyre følger
VH
Bjørn

Bjørnen

Smil og vær glad.... husk det nu.....
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis