Tak Gokke, dejligt at nogle ser realiteterne i øjnene, og virkelig går det store skridt videre, og handler dér hvor dyrene trives... langt alle ved hvordan og der er multi lang vej endnu...
Rigtig mange mennesker har ikke den fjerneste relation til landbruget..., til de mennesker og dyr som forsyner os med mad, og det blir slet ikke lettere, for landbrugene er snart skrumpet ind til ingenting, med alverdens mærkelige eu-tilskud mm.
Men man kan jo slet ikke fortænke landmændene i at søge disse tilskud, for deres indtjæningsgrundlag, er snart så elendige og udhulede, at selv en gadefejer( og det er ikke for at se ilde på ham, vel) ville rynke på næsen - både over indtjæning og arbejdstiden mv.
"Glæd jer venner", hvis vi ikke snart sadler om, vare det ikke længe inden vi får pulvermælk fra "Langt-bort-istan", jeg skulle hilse at sige, mælk lige fra køletanken, smager himmelsk, for det er rigtig mælk, som endnu ikke er blevet forarbejdet...
Jeg mødte engang nogle unge mennesker, som aldrig havde smagt en "rigtig kylling" , altså en som havde levet i det fri...., de kendte "kun kyllinger fra grillen" = smagen af friture, men de troede kyllinger skulle smage sådan, men de fik sig noget af en overraskelse til den gode side...
Sådan er det også med grise og kø'r vi selv køber på landet og får slagtet, det smager bare 100 gange bedre end industrikød...
Jeg er ikke selv landmand, men det piner mig at det vi har bygget meget af vores land op på, nu er ved at uddø pga. snopperi - politik - og manglende erkendelse og viden...
Hvornår er nok... NOK?
Er vores next step, at leve af fast food / junk food - og blive som de "fede armerikanere", og fylde os med syge kalorier?
Nej, lad os stoppe i tide, mens vi stadig har know-how'en i dette land...
Der er lavet mange forsøg...'
bla. var der en fyr som levede af McDonnaldsmad til alle hans måltider i 30 dage, staklen tog 30 kilo på.... og så siger de det er sundt - sorry
Lad os slå fast, ingen landmænd er onde og selviske, de kæmper for deres eksistens / overlevelse lige så vel som alle os andre..., de kæmper bare et ekstra slag, nemlig for trivslen af deres dyr og den bedste måde at dyrke deres afgrøder på...
og gennem de sidste 50 år er der kommet mere og mere "rådgivning" fra "ekserter", som var så kloge som de kunne være på det givne tidspunkt, det har langt de fleste lyttet til, i den aller bedste mening....
men desværre er afstandene mellem producenterne og de "kloge hoveder" blevet ufattelig stor, og de taler endda ikke det samme sprog, hvilket har betydet - død for rigtig mange landmænd som så en ære i at levere kvalitet....
Jeg gider bare ikke at leve af syntetisk underlig mad, vi er gode til at levere varen i Danmark.
Kære venner køb den dér hvor dyrene snasker i jorden, får frisk luft, hvor landmanden elsker sine dyr...
Og ja, "knoppen skal jo af for at vi kan få kød på tallerknen"- sorry, det kan også gøres på rigtig mange måder...
Lange transporter = stress = dårligt kød
altså, afstanden fra stald til slagtning MÅ blive kort = bedre kød.
Nu er der nok mange der vil gå helt i coma, men at fange kyllingen i indhegningen og 5 min. efter har den fået kappet hovedet af, selv ordne den, ja undskyld jeg siger det, men så er vi aller tættest på den optimale kvalitet...
Ups.... Nu blir det spændende, at høre folks meninger?
Men I skal blot vide at dette er ikke sagt for at genere nogen, men mere for at sige hvad vi er godt i gang med at tabe på gulvet, i vores travle hverdag, hvor vi super stressede ræser forbi køledisten og lige griber en pk. kød, uden at tænke os ret meget om...