Hvilken type bor til boring i acrylplader?

Mon nogen kan oplyse, hvilken type bor, der passer til boring i acrylplader?

Pft.

Diske
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Et alm HSS bor (stål) er fint. Måske findes der noget bedre, men det kan sagten lade sig gøre. Kunsten er at finde den rette tilspænding - dvs. boret skal hverken presses eller smeltes igennem pladen, men derimod skæres igennem...

TIP1: Bor for med et helt lille bor (det kan ikke lade sig gøre at mærke op nøjagtig samme sted på begge sider). Bor derefter halvt ned fra begge sider med den rigtige størrelse bor. Det handler om at bryde overfladen uden at den "sprænges". Det kan let gå galt hvis du bryder overfladen inde fra og ud, mens det er nemmere at styre ude fra og ind.

TIP2: Lav en lille test i noget af det plade du sikkert har skåret væk...

Husk - et bor er et skærende værktøj! Med den rette tilspænding vil spånen være en lang udbrudt spån... (dog nok lidt svært at opnå i acryl ;-)

 

Ja at spænde en træplade for og bag giver de pæneste huller. Jeg har med held anvendt et træbor. Men et skarpt HSS bor er sikkert lige så velegnet. Det afgørende er at tilpasse hastigheden så lav at acrylen ikke smelter. Så jo skarpere bor jo enklere.
Smør med sprit og bor med lav hastighed.

HIlsen og godt nytår

Aksel
Jo skarpere boret er, jo større er risikoen for sprængninger i tyndere acryl plader.
Tag et metalbor i den rigtige størrelse, bor et par gange ned i en mursten eller en flise. Nu er boret blevet tilpas sløvt, og du kan bore i acryl uden risiko for, at det springer. Har gjort det i mange år mens jeg arbejdede for et skiltefirma.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis